eur:
390.17
usd:
358.73
bux:
73478.09
2024. július 23. kedd Lenke
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Magyar Péter Kijevbe megy

Az apropó a kijevi gyermekkórház bombázása miatt kialakult tragikus helyzet.

Magyar Péter szerda hajnalban a Tisza Párt "és a magyar emberek képviseletében" Kijevbe utazik - közölte a Tisza Párt. "Apaként úgy érzi, nem tehet másként" - folytatódik a közlés, amely szerint a látogatás apropója a hétfői orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen.

"Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre" - fogalmaz a kommüniké. "Mi magyarok, jobb- és baloldaliak közösen utasítjuk el az erőszakot és a háborút. Szolidárisak vagyunk és a gyermekek egészsége és a biztonsága a legfontosabb számunkra. Ezért rendkívüli humanitárius akciót szervezünk."

A Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatnak el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak, Magyar Péter 1 millió forintot maga is felajánl, és arra kér mindenkit, hogy aki csak tud, segítse ezt a missziót.

Címlapról ajánljuk

Hortay Olivér: az ukrán olajszankció miatt a stratégiai készletek felszabadítására is szükség lehet

Elsősorban a tárgyalásos megegyezésben bízik az Ukrajna által bevezetett kőolajszankció feloldásához a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágvezetője, aki vázolta, milyen forgatókönyvek jöhetnek szóba a magyar kőolajellátás biztosítására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×