eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Az AP által megszerzett, videófelvételről készített  kép Ocseretinéről 2024. május 4-én. Az ukrán hadsereg elismerte, hogy az orosz erők megvetették a lábukat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő faluban, de a harcok folytatódnak.
Nyitókép: MTI/AP/Kherson/Green

Bulgária közvetítő lenne a béketárgyalásokban

A NATO-csúcson fognak javaslatokat tenni Oroszország és Ukrajna számára.

Dimitar Glavcsev ügyvivő bolgár miniszterelnök kijelentette, hogy a közelgő washingtoni NATO-csúcstalálkozón Bulgária javasolni fogja a béketárgyalások megkezdését Oroszország és Ukrajna között, és kész közvetítőként fellépni – írja az Index az ukrán Sztrana cikkére hivatkozva.

Őszintén hiszem, hogy a béketárgyalások mellett kell állnunk, és Bulgária közvetítőként fog fellépni. És ezt fogom javasolni a csúcstalálkozón – mondta Glavcsev, aki egyszersmind kétségeit is kifejezte arra vonatkozóan, hogy képes lesz-e megszerezni a közvetítői státuszt. Korábban az ENSZ abban bízott, hogy Oroszország úgy dönt, szeptemberig vagy hamarabb kivonja csapatait Ukrajnából. Az ENSZ Közgyűlésének elnöke, Dennis Francis hozzátette, hogy „egyetlen állam sem szegheti meg a törvényt következmények nélkül”.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×