eur:
392.63
usd:
362.58
bux:
0
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Facebook/4iG

Negyedmillió háztartáshoz növeli az ügyfélbázisát a 4iG

A távközlési szolgáltató megvásárolja a PR-Telecom százszázalékos tulajdonrészét.

A 4iG Csoport megvásárolja a magyarországi regionális vezetékes távközlési szolgáltató, a PR-Telecom Távközlési Zrt. (PR-Telecom) százszázalékos tulajdonrészét. A regionális 3P, azaz televízió-, internet- és vezetékes telefonszolgáltató távközlési vállalat akvizíciójával a 4iG Csoport tovább növelheti előfizetőinek számát, illetve magyarországi vezetékes hálózati lefedettségét - írja közleményében a távközlési szolgáltató.

A PR-Telecom Zrt. 25 éves múltra tekint vissza. Alapítása óta kizárólagos magyar tulajdonban van, jelenleg pedig 160 munkavállalót foglalkoztat. A szolgáltató tíz vármegyében, több mint kétszáz településen kínál kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást, ügyfeleinek száma az elmúlt években dinamikusan növekedett. A társaság jelenleg 250 ezer háztartást és 55 ezer előfizetőt szolgál ki magas minőségben saját tulajdonú optikai-, illetve optikai-koax vegyes vezetékes infrastruktúrájával. A PR-Telecom hálózata mintegy 3400 kilométeres, amelyből a gerinchálózat 1000, az optikai FTTH hálózat pedig 670 kilométert tesz ki.

„A PR-Telecom megvásárlása jó lehetőséget biztosít cégcsoportunk számára a magyarországi optikai gerinc és lefedőhálózatunk bővítésére. A tranzakció révén tovább erősíthetjük vezető szerepünket a vezetékes szolgáltatási szegmensben, egyes területeken pedig az akvizíció kiválthatja az idő- és forrásigényes hálózatbővítési beruházásokat.” – mondta el Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója. „A szinergiák és a keresztértékesítési lehetőségek kiaknázásával, valamint a meglévő hálózat fejlesztésével a jövőben magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatásokat nyújthatunk a PR-Telecom ügyfeleinek. Ebben a munkában a jövőbeli működés során is számítunk a társaság menedzsmentjére, valamint a PR-Telecom munkatársaira.” – fűzte hozzá Fekete Péter.

A PR-Telecom korábbi tulajdonosai az adás-vételi ügylet lezárását követően is részt vesznek a társaság irányításában. A vezérigazgatói pozíciót a cég jelenlegi igazgatóságának tagja, Szunyoghné Fojt Marina tölti be a tranzakció után, az operatív igazgató pedig Fojt Zoltán marad.

„Ez a cégvásárlás egyaránt hasznos az ügyfelek szempontjából és üzletileg is. Annak érdekében, hogy tovább fejleszthessük a hálózatunkat, és magasabb minőségben szolgálhassuk ki ügyfeleinket, elengedhetetlen egy olyan tőkével, erőforrással és szakértelemmel rendelkező nagyvállalat szerepvállalása, mint a 4iG Csoport.” – mondta el Szunyoghné Fojt Marina. „Büszke vagyok a cég 25 éves történetére, a fejlődésre és az elért eredményekre, amelyeket kollégáinkkal közösen értünk el. Most azonban elérkezett az idő, hogy magasabb szintre lépjünk, amelyben új tulajdonosként a 4iG Csoport garanciát jelent munkatársaink és ügyfeleink számára egyaránt.”

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2024. negyedik negyedévében zárulhat. A tulajdonosváltás a PR-Telecom ügyfeleit nem érinti, a szolgáltatásokat a továbbiakban is változatlan formában és a már megszokott minőségben vehetik igénybe

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×