eur:
394.8
usd:
368.05
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Rendőrlaktanyában tartott képzésen kell részt venniük a leendő kórházigazgatóknak

A jelölteknek egy egyhónapos bentlakásos továbbképzést kell végigcsinálniuk, mielőtt betölthetnék kórházigazgatói posztjukat.

A Belügyminisztérium bentlakásos kiképzésén kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik a tavaly év végén váratlanul és extra gyorsasággal felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek - írja a Népszava. A lap úgy tudja, a leendő igazgatóknak jövő hét hétfőn kell "bevonulniuk" a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára.

A lap kérdésére a Belügyminisztérium azt válaszolta, hogy a jelölteknek egy "személyes jelenlétet igénylő továbbképzésen" vesznek majd részt.

A 30 napos bentlakásos képzésre kevesebb, mint egy tucatnyi jelöltet küldtek. A program után várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a most kiválasztottak.

Tavaly karácsony előtt Pintér Sándor belügyminiszter összesen 24 kórházigazgatót mentett fel tisztsége alól.

Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Nem mi leszünk az egyetlenek, akik fújják ebben az együttműködésben a passzátszelet, de mint alapító a Fidesz–KDNP biztos, hogy megkerülhetetlen szereplője lesz az együttműködésnek – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke a vasárnap bejelentett kezdeményezésről. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a nemzeti konzervatív pártok együóttmáködési esélyéről, a közös fellépés esélyéről és egy páneurópai párt felépítésének a lehetőségéről is.

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×