eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A police car at night with its emergency lights on.
Nyitókép: aijohn784/Getty Images

Árokba borult egy gyerekekkel teli busz Kőszegnél

Hatan sérültek meg a balesetben.

Árokba borult egy gyerekeket szállító autóbusz szerdán délelőtt Kőszeg és Horvátzsidány között. Az MTI helyszínről származó értesülése szerint a balesetben hatan könnyebben megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

Az autóbuszon harminc gyerek és három kísérő utazott a sofőrön kívül, a baleset után valamennyien ki tudtak szállni - mondta Balogh Eszter, Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hozzáfűzte: a baleset az út 34-es kilométerénél történt. A kőszegi önkormányzati és a szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki, a műszaki mentés még tart, a mentők és a rendőrség is a baleset helyszínén dolgozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×