eur:
393.44
usd:
364.41
bux:
71994.41
2024. július 4. csütörtök Ulrik
European community flags
Nyitókép: Getty Images/WALTER ZERLA

A baloldalt elítélő határozatot fogadott el az Országgyűlés

Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kezdeményezésére nézte meg, hogy a baloldali EP-képviselők valóban az uniós támogatások megérkezése ellen kampányoltak-e, és arra jutottak, hogy igen, ezért a Szuverentiásvédelmi Hivatalra bíznák a további vizsgálatot.

Határozatban ítélte el az Országgyűlés a „baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióit”. Az Európai ügyek bizottságának erről szóló jelentését 141 igen, 26 nem szavazattal fogadták el a képviselők.

A határozatban felszólították a baloldalhoz tartozó választott tisztségviselőket, hogy a jövőben ne folytassanak „a jelentésben ismertetett, a magyar nemzeti érdekeket veszélyeztető tevékenységet”, és felkérték a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, hogy folytasson le vizsgálatot az ügyben, illetve szükség esetén tegyen javaslatot a nemzeti szuverenitást erősítő rendelkezések megalkotására.

Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke korábban jelezte: az Európai Unió nem kormányokat szankcionál, hanem tagállamokat, ezért a baloldali politikusok nem a kormánynak, hanem Magyarországnak okoznak súlyos károkat, ha az uniós források nem érkeznek meg.

„Az európai ügyek bizottsága megállapította, hogy a vizsgálat tárgyát képező megnyilatkozások és tevékenységek nem tekinthetők büntetőjogi szankció alá tartozónak, ugyanakkor túlmutatnak a véleménynyilvánítás szabadságán” – fogalmazott Tessely Zoltán.

(…)

Cseh Katalin európai parlamenti képviselő, a Momentum vezérszónokaként a jelentés parlamenti vitájában korábban úgy fogalmazott, hogy uniós szinten küzdeni a magyarok jogaiért nem hazaárulás, hanem a magyar érdek szolgálata.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×