eur:
393.07
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Vona Gábor, a Második Reformkor Párt EP-listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti választási eredményváró rendezvényén a fővárosi Arena Gardenben 2024. június 10-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Vona Gábor: az 2RK története csak most keződik

Az elmúlt időszakban a Második Reformkor Párt (2RK) közössége bebizonyította, hogy a párt az új ellenzék józan hangja - jelentette ki Vona Gábor pártelnök vasárnap éjszaka Budapesten újságíróknak azt értékelve, hogy nem egészen 0,7 százalékos eredményt értek el az európai parlamenti (EP-) választáson.

Kiemelte: egyfelől csalódást okozott számukra az eredmény, mivel szerettek volna mandátumot szerezni az Európai Parlamentben, ugyanakkor kiemelkedő jelentőségű az, hogy a szerény médiajelenlét és a szűkös anyagi lehetőségek ellenére a párt „tiszta, kulturált és programalapú” kampányon van túl.

A 2RK az a politikai közösség, amely a kampány során végig elkerülte „a bulvárt és a személyeskedést”, ehelyett programjuk bemutatására és Magyarország jövőjére koncentráltak – hangsúlyozta a pártelnök.

Az eredménytől függetlenül a következő két évben a Második Reformkor Párt be fogja bizonyítani, hogy ennek a politikai közösségnek van helye 2026-ban a magyar Országgyűlésben. Ez az a párt ugyanis, amely legmélyebben szeretné azt, hogy „hazánk ne a második középkor, hanem a második reformkor felé vegye az irányt” – mondta Vona Gábor.

Leszögezte: a 2RK EP-választási eredményétől függetlenül nem mond le pártelnöki tisztségéről. „A Második Reformkor politikai közösségének a története nem véget ért, hanem most kezdődik” – hangsúlyozta Vona Gábor, aki gratulált az Európai Parlamentben, valamint az önkormányzatokban mandátumokat szerző magyar politikusoknak.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×