eur:
394.92
usd:
367.53
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Unsplash.com

Több hullámban támad a vihar, kiadták a riasztást – térképek

Figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: a fölénk helyeződő frontrendszer ma érdemes minél gyakrabban rápillantani az aktuális veszélyjelzésre, figyelmeztető előrejelzésre, riasztásra.

Hétfőn érdemes minél gyakrabban rápillantani az aktuális veszélyjelzésre, figyelmeztető előrejelzésre, riasztásra – olvasható a HungaroMet közösségi oldalán. A mai nap folyamán ugyanis a fölénk helyeződő frontrendszer hatására a napsütés melletti erőteljes gomolyfelhő-képződésből többfelé számíthatunk záporra, zivatarra (akár ismétlődő jelleggel).

Emellett elsősorban a sötétebb lilával jelölt – lásd alább – zónában eléggé kedvező feltételek állnak fenn heves zivatarok kialakulásához (ezeket nagy méretű jég, felhőszakadás, erősen viharos szélrohamok kísérhetik). A zivatarok kialakulásában és hevességében nagy a bizonytalanság, többek között a légkörben jelen lévő szaharai por miatt is – emelik ki.

A hőmérséklet csúcsértéke főként délen, délkeleten még többfelé elérheti, meghaladhatja a 30 fokot, északon, északnyugaton azonban már inkább 25 fok körül, vagy az alatt alakulhat több ponton is.

A HungaroMet zivatar miatt 16 vármegyére második szintű, vagyis narancs, három vármegyére pedig első szintű, tehát citrom figyelmeztetést adott ki. Felhőszakadás miatt első szintű riasztás van érvényben az egész országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×