eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Tarlós István főpolgármester beszédet mond a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán a főváros XXII. kerületében, a Hajó utcában 2019. június 21-én. A főváros mintegy 200 millió forinttal támogatta a 23 ezer négyzetméteres park kialakítását, amely közvetlen kapcsolatban áll a Duna-parttal.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kinek gratuláljon most Tarlós István? Így vágta át a gordiuszi csomót

A 2019-ben leváltott főpolgármesternek Vitézy Dávid és Karácsony Gergely számára is van mit mondania, de abból indul ki, ez marad a végeredmény.

Az ATV.hu a főpolgármester-választás másnapján megkereste Tarlós Istvánt a történtek értékelése kapcsán.

A 2010 és 2019 között regnáló főpolgármester azt gondolta, Karácsony Gergelynek sokkal több esélye van pozíciója megtartására, mint amennyi sansza Vitézy Dávidnak lehetett a szék elfoglalására, végül azonban belátta, "Vitézy Dávid nagyon tiszteletreméltóan szerepelt, nyílttá tette a versenyt" - utalt arra, hogy a jelenleg ismert eredmény szerint mindkét aspiráns 371 ezer szavazatot szerzett, de a regnáló városvezető 324-gyel azért mégiscsak többet kapott riválisánál, akinek a javára a fideszes Szentkirályi Alexandra pénteken visszalépett.

Egyelőre nem tudni, mire hivatkozva, de Vitézy Dávid jelezte, újraszámlálás következhet a szoros versenyt követően, az érvénytelen szavazatok száma ugyanis több húszezernél, vagyis sokszorosa a két esélyes jelölt közti szavazatkülönbségének.

Arról itt írtunk, hogy ahhoz, hogy valaki újraszámláltasson szavazatokat, törvénytelenségre kell bukkannia.

Arra egyébként Tarlós István is rámutatott, hogy jogi értelemben nincs vége a választásnak, de ha így marad a végeredmény, abban az esetben mindkét jelöltnek gratulál, Karácsony Gergelynek a győzelemhez, Vitézy Dávidnak pedig ahhoz, hogy ilyen nyílttá tette a versenyt.

Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Egyetlen tussal kapott ki a legjobb 16 között a tunéziai Faresz Ferzsanitól a magyar kardozó, aki rendkívül csalódott volt a vereség után.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×