eur:
393.44
usd:
364.3
bux:
72041.86
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szavazólapok az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a főváros a VII. kerületi Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„Együtt sírunk, együtt nevetünk” – az egymás ellen induló férj és feleség egyaránt szomorkodhat

A rábaközi Árpáson indult a magyar "Mr. és Mrs. Smith", vagyis Ritterwald Zsolt és Gerencsér Nóra, de egyikük sem tudott labdába rúgni az eddigi polgármester mellett. Van még egy szomorkodó jelöltházaspár, de ők úgy szenvedtek vereséget, hogy két szomszédos faluban indultak.

Mint a Kisalföldre hivatkozva az Infostart megírta, Árpáson a polgármesteri székért egymás ellen indult egy férj és egy feleség, az egyaránt független Ritterwald Zsolt és neje, Ritterwaldné Gerencsér Eleonóra.

A rábaközi faluban vasárnap azonban mindketten szomorúan hajthatták álomra a fejüket közös otthonukban, ugyanis mindketten vereséget szenvedtek a települést korábban is vezető Szabóné Kovács Alice-tól, aki a voksok 83,45 százalékát szerezte meg, szám szerint 121-et. A házaspár közösen sem jutott 24 szavazat fölé.

Volt még egy házaspár, amely tagjai egyformán elindultak az önkormányzati választáson, de Hajós Szabolcs Bősárkányban, felesége, Hajós Melinda a szomszédos Maglócán mérette meg magát. Hajós Szabolcs 57 szavazatot szerezve maradt alul, míg az asszony ennél is kevesebbet, 14-et szerzett, igaz, ő ezzel a voksok ötödét "hazavitte", míg férje szavazatszáma csak 4,8 százaléknyit nyomott a latban.

A fóti család

A fóti illetőségű Szilágyi család mert nagyot álmodni, tagjai közül hárman is elindultak, egyikük polgármesternek, ketten helyi képviselőnek, de egyikük sem ért révbe, a fentiekhez hasonlóan az eredménylista végén zártak:

  • Szilágyi Attila polgármesterjelölt (Mi Hazánk): 4,76 százalék, 51 szavazat
  • Szilágyi Melinda képviselőjelölt (Mi Hazánk): 03-as választókerület - 5,89 százalék, 68 szavazat
  • Szilágyi Dániel Buda képviselőjelölt (Mi Hazánk): 04-es választókerület - 5,43 százalék, 58 szavazat
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, hullanak Kijev legjobb páncélosai - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, hullanak Kijev legjobb páncélosai - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×