eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Budapest - the capital of Hungary - popular tourist destinations.
Nyitókép: Artur Gazda/Getty Images

Budapest: öt kormánypárti polgármester marad, még nem dőlt el a Vár sorsa

Közelít a végéhez a szavazatszámlálás a budapesti polgármestereknél. Marad az ellenzéki többség, de az I. kerületet elveszítheti az ellenzék.

Öt eddigi fideszes polgármester megőrizte a posztját a fővárosban: az V. kerületben Szentgyörgyvölgyi Péter, Kőbányán D. Kovács Róbert, a XVI. kerületben Kovács Péter, a XVII. kerületben Horváth Tamás, míg a XXII. kerületben Karsay Ferenc nyerte meg a választást.

A XX. kerületben a függetlenként induló Szabados Ákos és a XXIII. kerületben szintén független Bese Ferenc is polgármester marad, ők mindketten a kormánypártok támogatását élvezték ezen az önkormányzati választáson is.

Az ellenzéki kerületvezetők közül megvédte a polgármesteri címét Örsi Gergely (II, kerület), Kiss László (III. kerület), Soproni Tamás (VI. kerület), Niedermüller Péter (VII. kerület), Pikó András (VIII. kerület), Baranyi Krisztina (IX. kerület), László Imre (XI. kerület), Tóth József (XIII. kerület), Cserdiné Németh Angéla (XV. kerület), Szaniszló Sándor (XVIII. kerület), Gajda Péter (XIX. kerület).

Új polgármester lesz Újpesten az ellenzéki Trippon Norbert személyében, míg a XII. kerületben Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke lesz a polgármester. Zuglóban is vezetőváltás lesz, a momentumos Rózsa András vezetheti a kerületet, az eddigi polgármester, az MSZP-s Horváth Csaba csak harmadik lett.

Érdekes a helyzet Csepelen, ahol a Fideszből távozott Borbély Lénárd úgy tudta megőrizni a posztját, hogy legyőzte a kormánypárti és az ellenzéki kihívóját is.

A legélesebb verseny az I. kerületben van, ahol 50 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Böröcz László vezet négyszázalékos előnnyel a jelenlegi polgármester, V. Naszályi Márta előtt.

Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Egyetlen tussal kapott ki a legjobb 16 között a tunéziai Faresz Ferzsanitól a magyar kardozó, aki rendkívül csalódott volt a vereség után.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×