eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója: Vitézy Dávid visszakanyarodott a Fideszhez

A főpolgármester másodszor is reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére, amely Vitézy Dávid javára történt.

Karácsony Gergely reggeli facebookos reakciója után sajtótájékoztatón is elmondta véleményét Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölti visszalépéséről, illetve annak arról a részletéről, hogy a versenyből kiszálló kormánypárti jelölt Vitézy Dávid támogatását kérte a fideszes szavazóktól.

"Vitézy oda navigálta magát, ahonnan érkezett. Vissza a Fideszhez" - fogalmazott a városvezető. Számára "végig világos volt, hogy Vitézy Dávid a Fidesz felkérésére indul el a választáson".

Szerinte lelepleződött a hatalmi trükk, és Budapesten vasárnap a hatalom emberei között és az emberek hatalma között lehet választani.

Elmondta, hogy sajnálja a Fidesz szavazóit, akiket szerinte félrevezettek és manipulálták. Karácsony szerint a Fidesz számára a nők egyszerű bábuk, akiket bármikor le lehet venni a sakktábláról. Szerinte Vitézy Dávid az ellenzéki szavazókat is becsapta.

"Nincs két Fidesz, egy Fidesz van, amely különböző hangszereken játszik. Egy Fidesz van, melynek célja, hogy megőrizze a hatalmát" - hangsúlyozta a 24.hu összefoglalója szerint, ahogyan azt is, hogy Vitézy a "rendszer kiszolgálója" volt mindig is, és ott ült a Magyar Turisztikai Ügynökség kuratóriumában akkor is, amikor milliárdokat szórtak ki a kormányközeli üzletembernek.

Karácsony Gergely azt is állította, Vitézy Dáviddal nem akar együttműködni a Kutyapárt, nem akar vele együttműködni a Momentum, nem akar vele együttműködni Magyar Péter sem.

Úgy érzékeli, az ellenzékieket mozgósítani fogja a visszalépés.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×