eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
modern alternative to conventional cigarettes. Smoking without smoke
Nyitókép: Elvira Kashapova/Getty Images

Rossz hír érkezett a hevítéses dohánytermékek fogasztóinak

Július első hetének végéig lehet az uniós irányelvek szerint már nem engedélyezett dohánytermékeket gyártani.

A dohányipari vállalatok már csak július 7-éig szállíthatnak olyan hevítéses dohánytermékeket az Országos Dohányellátóhoz, amelyekben az ízesítés elfedi a természetes ízt, vagyis július első hetének végéig lehet az uniós irányelvek szerint már nem engedélyezett dohánytermékeket gyártani – tudta meg a 24.hu.

A dohányboltokban lévő és az elosztásért felelős cég raktáraiban megtalálható karakteres ízű hevítéses dohánytermékeket viszont még lehet értékesíteni,

a portál értesülése szerint ezeket a termékeket akár az év végéig is lehet még kapni.

A 2014-ben elfogadott uniós dohányirányelvben azt fogalmazták meg, hogy nem lehet értékesíteni azokat a dohánytermékeket, amelyekben az ízesítés elfedi a dohányízt, ebből kifolyólag vonták ki a kereskedelemből a mentolos cigarettákat és a cigarettadohányokat is, míg más termékek átmeneti mentességet kaptak. Az Európai Bizottság 2022-ben azonban jogot szerzett arra, hogy egy meghatározott piacrész elérése esetén intézkedhessen a mentesség visszavonásáról.

Orbán Viktor az átültető rendeletet tavaly júliusban írta alá, így 2023. október 23-ától kell alkalmazni Magyarországon az Európai Bizottság által elfogadott irányelvet, de a gyártók türelmi időt kaptak.

Jelenleg még nem tudni, hogy a most kapható hevítéses dohánytermékek közül mennyit vonnak majd ki a forgalomból az új szabályok miatt, de várhatóan így is marad választék. A 24.hu úgy tudja, a pattintós termékek eltűnnek majd, az ízesített, dohányt nem tartalmazó változatok viszont továbbra is kaphatók lesznek, ezekre ugyanis nem vonatkozik az uniós előírás.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×