eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor a Békemeneten: "mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje"

"Még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, és letoljuk az ellenfelet a pályáról. Óriási gólhelyzetben vagyunk, ajtó-ablak, be lehet azt pöckölni, piszkálni, tuszkolni" - fogalmazott Orbán Viktor Fidesz-elnök, miniszterelnök a Békemenet margitszigeti végállomásán szombat délután.

Orbán Viktor volt a fő szónoka a szombat délutánra a CÖF által, margitszigeti végcéllal szervezett Békemenetnek, amelynek jelmondata ez volt: "Magyarország maradjon a béke szigete!"

Üdvözlet Kárpátaljára és Pozsonyba

Felütésként "a Jóisten áldását kérte a kárpátaljai magyarokra", akik két éve a háború árnyékában, jogaiktól megfosztottan, kiszolgáltatva várják a háború végét.

"Biztatunk benneteket, nincs már messze a nap, amikor sorsotok jobbra fordul" - üzente nekik.

Ugyanígy üdvözletét küldte Robert Ficónak is, Szlovákia "békepárti miniszterelnökének", akit azért lőttek meg, "mert a béke pártján állt", de "vissza fog térni, várunk vissza Robert, gyógyulj meg mihamarabb!"

Két éve

Felidézte, két éve volt utoljára Békemenet, egy választási hadjárat tetőpontján, akkor ez a "valaha volt legnagyobb győzelmét" termette.

"Mekkora volt az arcuk, (...) aztán kiderült, hogy papírmaséból volt a karmuk. (...) Üstökösnek mutatták magukat, aztán beleálltak a földbe" - idézte fel a 2022-es Békemenet után történteket.

Szerinte "ha csak ráfújnánk az ellenfeleinkre Brüsszelig repülnének", de helyettük inkább saját jelölteket küldenek Deutsch Tamás vezetésével, hogy foglalják el Brüsszelt. "Oda magunkfajta emberek kellenek, akik hisznek a szeretet és az összefogás erejében" - mondta Orbán Viktor.

Nyulaknak nincs helye

A Margitsziget régi nevére utalva mondta, nyulaknak itt most nincs helyük, Brüsszel vezetőinek pedig most sietve távozniuk kell az irodáikból.

Aztán felidézte azt is, hogy 11 alkalommal nyert a Fidesz-KDNP egyhuzamban 2006 óta, "egész jól belejöttünk. A mi táborunk a legnagyobb, a mi egységünk a legszilárdabb egész Európában. Mi tudunk a legjobban kampányolni. A miénk a legnagyobb választási hadsereg" - mondta. "Mi vagyunk Európa békehadteste, békefenntartó ereje."

"A mozgósítás világrekordja" jön

Azt ígérte, a héten felállítják a mozgósítás világrekordját, "minden mellettünk szól".

"Mellettünk szól ellenfeleink állapota és képességei is. Nálunk rendezettség és erő, náluk erőszakoskodás, lökdösődő vircsaft. Hadd csépeljék egymást, ott minden pofon jó helyre megy" - folytatta.

Szerinte a Fidesz a korán kelők pártja, és aki korán kel, választást nyer.

"Még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, és letoljuk az ellenfelet a pályáról. Óriási gólhelyzetben vagyunk, ajtó-ablak, be lehet azt pöckölni, piszkálni, tuszkolni" - idézte Hajdú B. István sportkommentátor legendás 2016-os szavait a labdarúgó-Eb-ről.

Azonban figyelmeztetett: a kampányban a rutin öl. A kényelmes ember a kanapéból akar szurkolni, és nem feszül meg a győzelemért. A győztes választáshoz szerinte "szenvedély kell", "papírforma-győzelem nem létezik".

"Épp úgy, mint a házasságban, a test kevés szerelem is kell" - mondta.

Márpedig a közös szerelmet - mint tovább ecsetelte - úgy hívják, Magyarország.

"Európa háborúba készül"

Szerinte Európa háborúba készül, naponta jelentik be a háborúba vezető út egy-egy szakaszának átadását.

"A háborúpárti vonaton nincsen fék, és úgy látszik, megőrült a masiniszta" - fogalmazott, érintve egy korábbi tinisláger szövegét némileg megváltoztatva.

De Orbán Viktor szerint tudja, hogyan kell a végzetes dolgokból kimaradni, "a migrációpárti szerelvényről időben lekapcsoltuk a magyarok kocsiját, és a gyerekeinket is kimentettük, stop gender". A háborúval kapcsolatban pedig azt mondta: "aki a pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó" - idézett ezúttal egy Tankcsapda-slágert.

Szerinte életet ment minden olyan szavazat, amelyet jövő vasárnap a Fidesz-KDNP-re adnak le.

"Mi a nép nélkül nem tudunk ekkora túlerővel szemben talpon maradni, csak akkor, ha a miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme" - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki szerint ha a baloldal győz, idő kérdése, és a háború utolér bennünket. A háborúpártiak kívül helyezték magukat a józan észen, le akarják győzni Oroszországot, ahogy az első és a második világháborúban is megpróbálta a Nyugat. De a háborús mámor olyan, mint a drog, akik a rabjai, semmiért sem érzik felelősnek magukat, semmiért sem éreznek lelkiismeret-furdalást. Őket nem érdeklik a gyerekeid jövője, nem lehet meggyőzni kell őket, hát le kell győzni őket" - folytatta.

Nyomatékosította, Európa nem bír ki még egy háborút.

"Az első világháború előtt még a világ ura volt, a második világháború után már nem volt a maga ura sem" - folytatta. Szerinte ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarban Európa, ha egyáltalán lesz még zenekar.

Leszögezte: "nem fogunk hadba lépni, nem megyünk az orosz frontra, voltunk már ott, nincs ott semmi keresni valónk".

Soros György dollárjai - "az ördögűzés ideje"

Ismételten kijelentette: Soros György embereivel van tele a baloldal összes listája, "aki nem lép egyszerre, nem kap dollárt estére".

"Engedelmesség helyett inkább kössünk útilaput a talpukra, aztán alászolgája" - tette világossá.

A nyugati elitnek azt üzente, "elég abból, hogy Brüsszel Sorosnak kibicel, menniük kell".

Szerinte eljött az ördögűzés ideje, meg kell mutatni Soros Györgyéknek, hol lakik a magyarok Istene.

"Befelé együttműködés, kifelé összezárás, ez a magyar siker titka" - szögezte le a miniszterelnök.

Nyomatékosította: "nem fogunk Ukrajnáért hadba lépni, meghalni, itt az idő, hogy a magyarok igazságát az európaiak igazságává tegyük".

"Másként végződnek a háborúk"

Arra is figyelmeztetett, a háborúk mindig másként végződnek, mint ahogy az elején elképzelték.

"A háború öl. Valaki fegyverrel a kezében hal meg, valaki menekülés közben, valaki járványban, van, akit megerőszakolnak, valakit, elvisznek rabszolgának. Férjeiket sirató nők, megannyi odavesző élet. Egy dolgot tudunk, ahová a háború beteszi a lábát, ott a háború utolér, nem tudsz kitérni előle. A háború egyetlen ellenszere a béke. Kimaradni a háborúból, ez a mi küldetésünk. És ha azt akarjuk, hogy a háború ne érjen utol, akkor elejét kell venni. Ezt a békét nem lehet fegyverekkel kivívni, nincs megoldás a harcmezőn, csak halottak és pusztulás. Tárgyalni kell, előtte pedig választást nyerni. Egy hét múlva létrehozhatunk egy békepárti európai koalíciót. Novemberben békepárti elnököt választ Amerika, az év elején kisebbségben voltunk, az év végére többségbe kerülhetünk az egész nyugati világban" - utalt egy "békepárti koalíció" általa remélt létrehozására.

Végül azt mondta, a Jóisten hat nap alatt teremtette a világot, a hetedik napra pihenést írt elő, "de mi most sajnos nem pihenhetünk, tövig kell nyomnunk a gázpedált" - utalt a kampányhajrá utolsó napjaira zárszóként Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×