eur:
396.71
usd:
371.38
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Lottószelvényt tölt ki egy férfi a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Négymilliárd forint várja, hogy valaki hazavigye

Már három hónapja nem született telitalálatos szelvény a két legnépszerűbb számsorsjátékban, azaz az Ötös- és Hatoslottón. A hétvégén már összesen több mint 4 milliárd forint várja, hogy valakik hazavigyék.

Immáron 12, valamint 14 hét telt el azóta, hogy legutóbb telitalálat született az Ötös- és Hatoslottón, így a megnyerhető jackpot összege is tovább emelkedett - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Míg az Ötöslottó 2,7 milliárd forintos főnyereménnyel várja a játékosokat, addig a Hatoslottó szerencsevadászai 1,94 milliárd forintért játszhatnak.

A jelenlegi helyzet különlegességét az adja, hogy a két játék együttes halmozódása jellemzően nem tart tovább egy hónapnál. A statisztikák szerint az együttes halmozódások 4. hetében általában gazdára talál legalább az egyik jackpot - jelenleg azonban 12 hete nem született telitalálatos szelvény egyik játékon sem. Legutóbb 2016-ban az együttes halmozódás 24. hetében nyerték meg a Hatoslottó főnyereményét, akkor az egyik szerencsés játékos 2,1 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A hagyományos számsorsjátékok közül milliárdos főnyereményt az Ötös- és a Hatoslottó kínál. Az Ötöslottó főnyereménye az egymilliárdos nyereményhatárt 1999-ben lépte át, és története során eddig 46 darab milliárd fölötti nyeremény talált gazdára, 6 milliárd fölötti pedig egy alkalommal. Tavaly 6 darab milliárdos nyeremény született, három az Ötös-, és három a Hatoslottón.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×