eur:
393.7
usd:
363.18
bux:
71095.05
2024. július 8. hétfő Ellák
Oil Pollution on Soil of a RiverBed
Nyitókép: Robert Pavsic/Getty Images

Több száz liter fáradtolajat engedtek egy dél-dunántúli patakba

Az elkövetők emésztőgödörnek néztek egy telek végi lefolyót, ami a Kapos folyót is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot.

Az egyik kaposvári lakóház udvarán két férfi telekrendezésre hivatkozva csaknem 360 liter fáradt olajat öntött a Kapos folyót tápláló patakba – írja a sonline.hu.

A két munkás állítólag emésztőgödörnek gondolta a telek végi lefolyót,

ami a Kapost is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot. A rendőrök egy helyi lakos bejelentését követően elfogták az 50 és 52 éves nagydobszai férfit, és előállították őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A portál tájékoztatása szerint a bejelentő a kertje végénél folyó patakban erős elszíneződést és szúró olajszagot észlelt, ekkor értesítette a rendőrséget.

A két férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, és az eljárás során szakértők bevonásával vizsgálják majd a környezetkárosítás mértékét. Az olaj terjedését a bejelentő házi torlaszának segítségével sikerült megállítaniuk a tűzoltóknak, mielőtt a Kapos folyóba érhetett volna. Azóta már eltávolították a szennyezett vizet is.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×