eur:
394.82
usd:
367.7
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
driving a car
Nyitókép: Bim/Getty Images

Meglepő látvány fogadja a Veszprémnél közlekedő autósokat - képek

Egy Mi-24-es helikopter ezentúl emlékműként magasodik a 8-as főút mellett. A jármű az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred állományához tartozott.

Szerdán a Veszprém-Szentkirályszabadja repülőtér bekötőútjánál felavatták azt az emlékművet, mellyel az egykori legendás 87. Bakony Harci Helikopter Ezrednél szolgáló Mi-24-es harci helikopterek, a gépeket üzemeltető pilóták, repülőműszaki és repülést biztosító szakemberek előtt tisztelegnek.

Szentkirályszabadja, 2024. május 29.
A drónnal készült felvételen a Veszprém-Szentkirályszabadja repülőtér bekötőútjánál állított Mi-24D harcihelikopter-emlékmű Veszprém közelében az avatása napján, 2024. május 29-én. Az emlékmű éke, a használaton kívüli Mi-24-es helikopter az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred állományához tartozott.
MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő beszédében elmondta, az emlékmű emlékeztet egy valóban legendás ezredre. "Sok-sok néven, sok-sok különböző szervezeti formában szolgáltak itt magyar katonák a repülőbázison, amely 1938-ban egy füves repülőtérként kezdte pályafutását. Nem csak a veszprémiek lehetnek büszkék arra, hogy itt áll ez az emlékmű, hanem mi mindannyian, akik a 8-as út mellett látjuk ezt a valóban impozáns helikoptert" – fogalmazott a veol.hu tudósítása szerint.

Szentkirályszabadja, 2024. május 29.
Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Veszprém-Szentkirályszabadja repülőtér bekötőútjánál állított Mi-24D harcihelikopter-emlékmű avatásán Veszprém közelében 2024. május 29-én. Az emlékmű éke, a használaton kívüli Mi-24-es helikopter az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred állományához tartozott.
MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Porga Gyula, Veszprém polgármestere szerint az emlékmű más üzenetet hordoz azoknak, akiknek a hivatása, az élete ehhez a repülőtérhez kötődött, mint azoknak, akik civilként hallottak arról, hogy itt Veszprém közelében van egy katonai repülőtér. Mint mondta, a katonáknak Veszprémben mindig megvolt a tisztelete és presztízse, és ez így van ma is. Szerinte az emlékmű kapcsán a helyi hagyományőrzők nem lankadtak, és bármilyen nehézségbe is ütköztek, nem adták fel azt a reményt, hogy az emlékművet felállítsák. "Ők voltak a lelke ennek az építkezésnek" – jelentette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Emelkedéssel zárt Amerika

Emelkedéssel zárt Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt. Végül pluszban fejezték be a hét első kereskedési napját a tengerentúli tőzsdék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 21:46
×
×
×
×