eur:
394.86
usd:
367.69
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Shopping online concept - Parcel or Paper cartons with a shopping cart logo in a trolley on a laptop keyboard. Shopping service on The online web. offers home delivery.
Nyitókép: Tevarak/Getty Images

Ezek voltak tavaly Magyarország legnagyobb és legismertebb webáruházai

Az első két helyezett jó ideje tartja magát, viszont ha bevételben még nem is, de ismertségben nagyon feljöttek a kínai webshopok.

Ahogy egy évvel korábban, úgy 2023-ban is az eMAG volt Magyarország legnagyobb forgalmú, egyben legismertebb online áruháza - írja a GKID és a MasterCard friss kimutatása alapján a HVG. A második helyen szintén nem történt változás, a korábbiakhoz hasonlóan az Alza.hu kapta az ezüstérmet.

A harmadik helyen viszont a MediaMarkt helyét forgalomban a Kifli.hu, ismertségben pedig a Temu vette át.

Az adatokból kiderül, hogy a 15 legnagyobb internetes áruház összesen 542,5 milliárd forint online forgalmat bonyolított le 2023-ban, és 14,7 milliószor rendeltek a vevők náluk. A zord piaci helyzetet mutatja, hogy az 5 milliárd feletti forgalmú 13 magyar e-kereskedőhöz egyetlen új cég sem tudott csatlakozni, és ennek a 13 cégnek az összesített forgalma is csak 1 százalékkal növekedett.

Fontos változás az is, hogy megjelentek, és törnek előre a kínai boltok – egyelőre a forgalmi listának még nincsenek az élén, az ismertségben viszont azonkívül, hogy a Temu már a harmadik, a Shein és az Aliexpress is ott van a top 15-ben - írják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×