eur:
394.17
usd:
366.5
bux:
71793.56
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Treatments for Coronavirus (COVID-19): IVERMECTIN in white bottle packaging with scattered pills. Isolated on blue background. Horizontal shot.
Nyitókép: Sergio Yoneda

Egy doboz illegális gyógyszeren 5000 forintot nyertek a Covid-járvány idején

Vádat emeltek három ember ellen, akik illegális gyógyszerekkel kereskedtek a járvány idején.

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszer kereskedelmével, bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 59 éves pápai férfi és élettársa, valamint egy szintén 59 éves győri férfi ellen, akik 2021-ben, a Covid-járvány idején ivermectin hatóanyag-tartalmú gyógyszereket árultak az interneten - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A nem engedélyezett gyógyszereket a győri elkövető szerezte be az interneten keresztül, míg társa 2021 márciusától októberig a tapolcai, majd a pápai otthonából, szintén az interneten keresztül folytatta a gyógyszerek illegális kereskedelmét, és magát természetgyógyásznak, esetenként belgyógyásznak kiadva, az egyik közösségi oldalon keresztül juttatta el azok hírét a vásárlókhoz.

A vádlottaknak dobozonként 5000-5000 forint haszna származott az illegális gyógyszerkereskedelemből - tették hozzá.

A pápai férfinak, miután vásárlóinak szakképzettség nélkül adott tanácsokat a gyógyszerek szedésével, adagolásával, esetenként egyéb betegségek, egészségügyi problémák kezelésével kapcsolatban, kuruzslás vétsége, míg győri társának, aki az illegális gyógyszer-kereskedelemből befolyt pénzt a külföldi pénzintézetnél vezetett számlájáról kriptovaluta-szolgáltatást végző cégekhez utalta, pénzmosás bűntette miatt is felelnie kell a bíróság előtt.

Az ügyészség a vádiratában a két férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a bűncselekménnyel megszerzett csaknem 8,5, illetve 23,3 millió forint erejéig vagyonelkobzás elrendelésére, a pápai férfi élettársával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×