eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Getty Images/ David Lees

Bezár az egyik forgalmas budapesti benzinkút

A helyén zöldfelületet alakítanak ki, valamint parkolóhelyeket is építenek.

Május 29-én, szerdán bezár a Kálvária téri Shell-benzinkút. A kútoszlopokat leszerelik, a töltőállomást lebontják, majd megkezdődik a terület rendezése – közölte honlapján a Józsefvárosi Önkormányzat.

Az érintett területet lezárják és mobilkerítésssel körbekerítik, ami a szervizút forgalmát nem érinti, viszont

a bezárást követő napokban - várhatóan május 31-től - a megmaradt üzemanyag kiszivattyúzása és elszállítása miatt várhatóan 3-4 órára lezárják szervizutat.

A kútoszlopokat a tervek szerint június 4-éig leszerelik, a benzinkút épületének és a tetőnek a bontási munkálatai pedig a június 10-i héten kezdődnek, amikor szintén lezárják a szervizutat és a parkolósávot. A műveletek várhatóan három hétig tartanak.

A tervek szerint július elsejétől eltávolítják a kútterület alatti tartályokat, ami előreláthatólag két hetet vesz majd igénybe. A tartályok kiemelése után hét héten keresztül felszíni munkákat végeznek: többek közt lebontják a zajvédő falat, helyreállítják az útpályát, parkolókat alakítanak ki, illetve megkezdődnek a zöldfelület előkészítésével kapcsolatos munkálatok.

Meglévő állapot/tervezett állapot (forrás: jozsefvaros.hu)
Meglévő állapot/tervezett állapot (forrás: jozsefvaros.hu)

A zöldfelület kialakítását és a faültetési munkákat a VIII. kerületi önkormányzat végzi, ami várhatóan késő ősszel indulhat meg.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×