eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Ungár Péter, az LMP képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Zöld fordulatot sürget az LMP társelnöke

Szerinte Vitézy Dávid a zöld főpolgármester-jelölt.

Helyi és európai szinten egyaránt zöld fordulatra van szükség - jelentette ki Ungár Péter, az LMP társelnöke szombaton Budapesten.

Az ellenzéki politikus a XVIII. kerületben, a lőrinci piac előtt tartott - online is követhető - sajtótájékoztatóján azt mondta: egyre drágábbak és egyre rosszabb minőségűek az emberek asztalára kerülő élelmiszerek. Ennek okát abban látta, hogy az Európai Unió nem a valódi gazdákat, élelmiszertermelőket, hanem az agrárbárókat támogatja. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, minél több zöld képviselőre van szükség az Európai Parlamentben - fűzte hozzá.

Azt hangoztatta, hogy "egyetlen zöld lista van a június 9-i választáson, az LMP-Magyarország Zöld Pártjáé". Ez igaz a XVIII. kerületre is, ahol egyetlen zöld alternatíva van: Banga Zoltán és csapata - fogalmazott az LMP társelnöke.

Kitért arra is, hogy a jelenlegi polgármestert olyan pártok támogatják, akik az EP-választáson azt hirdetik magukról, szociáldemokrata-zöld listán indulnak, de a kerületben az ipari tőke érdekében lakóterületeket tesznek tönkre, parkokat, zöld felületeket vesznek el.

Ungár Péter egyetlen zöld főpolgármester-jelöltként jellemezte Vitézy Dávidot. Aki zöld főpolgármester, az soha nem akar járatokat ritkítani - mondta, és felidézte Karácsony Gergely főpolgármester erre vonatkozó januári intézkedését, amely korábban ezt a városrészt is hátrányosan érintette. Vitézy Dávid nem a járatritkítás, hanem a járatsűrítés pártján áll - hangoztatta az LMP társelnöke.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×