eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Facebook/ MGYOSZ

Lakatos Péter az új elnöke az MGYOSZ-nek

A közgyűlés megköszönte Futó Péter leköszönő elnöknek az elmúlt 16 évben a magyar gazdasági szereplők érdekében végzett munkáját, és egyúttal tiszteletbeli elnöknek választotta meg.

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre. A szakember az elmúlt 4 évben a szervezet társelnöke volt - közölte az MGYOSZ az MTI-vel csütörtökön.

A közgyűlés megköszönte Futó Péter leköszönő elnöknek az elmúlt 16 évben a magyar gazdasági szereplők érdekében végzett munkáját, és egyúttal tiszteletbeli elnöknek választotta meg - írták.

Nincs sikeres ország sikeres gazdaság nélkül - fogalmazta meg az MGYOSZ mottóját az új elnök a közlemény szerint.

Lakatos Péter ismertette, szeretnék elérni, hogy az MGYOSZ továbbra is legyen mértékadó szakmai platform a gazdaságot érintő kérdésekben. További feladatnak nevezte, hogy határozottan és konstruktívan képviseljék a munkaadók, kiemelten a tagok, tagszervezetek érdekeit a kormányzattal és a munkavállalók képviselőivel folytatott egyeztetéseken, fórumokon. Erősítik majd a gazdaság ágazatait képviselő tagszervezeteivel való együttműködést, az érdekképviseleti munka iparágakon átívelő legjobb gyakorlatainak elterjesztését - áll a közleményben.

A tagsági kör sokoldalú bővítésén keresztül is növelni tervezik a Magyarországon működő nemzetközi befektetők integráltságát a hazai értékláncba, ezzel is hozzájárulva az ország versenyképességének javításához - jegyezte meg.

AÍ szervezet feladatának nevezte, hogy az MGYOSZ határozottan és szisztematikusan lépjen fel itthon és Európában a túlzott vagy szükségtelen szabályozások ellen.

Az 1902-ben alakult MGYOSZ a magyar gazdaság szereplőinek érdekképviseletét látja el; az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás valamennyi területéről mintegy 8000 közép- és nagyvállalatot, valamint mintegy 40 szakmai és megyei regionális szövetséget tömörít.

Címlapról ajánljuk

Önti a pénzt az USA Ukrajnába

Az Egyesült Államok több mint másfél milliárd dollárt ajánlott fel Ukrajna számára humanitárius segélyként és az energiaellátás javítására - jelentette be Kamala Harris alelnök a Svájcban rendezett békekonferencián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×