eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Fokozott közúti ellenőrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Seatbelt elnevezésű programjához csatlakozva az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát figyelik országszerte a rendőrök. Az egyhetes akcióban elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát ellenőrzik.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kétezer autós kap most izgalmas levelet a rendőrségtől

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2406-an lépték át Bács-Kiskun vármegye közútjain.

A szabálytalankodóknak legalább 39 000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ennél magasabb összegű büntetésre számíthat. Azonban annak a sofőrnek, aki az 53-as számú főúton 90 helyett 193 km/órával közlekedett, 260 000 forintot kell fizetnie. Ugyanekkora összegű büntetésre számíthatnak azok az autóvezetők is, akik az 5-ös számú főút kecskeméti szakaszán lépték át a megengedett sebességhatárt.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 54 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 22 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük négyen balesetet okoztak.

Május 14-én Tompa külterületén egy 54 éves helyi lakos közlekedett autójával. A férfi nem tett eleget jobbra tartási kötelezettségének, ezért a járműve érintőlegesen összeütközött egy szemből – szabályosan – érkező kocsival. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott.

Az 5213-as számú úton május 18-án reggel egy férfi az autójával árokba hajtott és felborult. A baleset következtében könnyebben megsérült, és az is kiderült, hogy ittasan vezetett, így a járőrök mintavételre előállították.

Kecskeméten egy quaddal közlekedő férfi szenvedett súlyos sérüléseket május 19-én ittassága miatt. Ő egy kereszteződésben vesztette el az uralmát a járműve felett, és felborult.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×