eur:
394.69
usd:
367.55
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Sulyok Tamás köztársasági elnök beszédet mond beiktatási ünnepségén a budapesti Szent György téren 2024. március 10-én. Mellette Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegédje.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Dandártábornokokat nevezett ki a köztársasági elnök

Változások a honvédség vezetésében.

Egy dandártábornok hivatásos szolgálati viszonya május 7-i hatállyal, a szolgálat felső korhatárának elérésére tekintettel megszűnt. Így összesen három szervezeti változás mellett döntött a köztársasági elnök a honvédelmi miniszter előterjesztése nyomán.

Sulyok Tamás köztársasági elnök a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf előterjesztései következtében több szervezeti változást is aláírt a Magyar Honvédség vezetésében - írja az Index.

A Magyar Közlönyben megjelentek alapján Venczl László dandártábornok hivatásos szolgálati viszonya május 7-i hatállyal, a szolgálat felső korhatárának elérésére tekintettel megszűnt. Kovács László dandártábornokot május 21-i hatállyal vezérőrnagy rendfokozatba léptették elő, Molnár Zsolt ezredes dandártábornoki rendfokozatot kapott, Szabó Tibor ezredes pedig szintén dandártábornok lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Emelkedéssel zárt Amerika

Emelkedéssel zárt Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt. Végül pluszban fejezték be a hét első kereskedési napját a tengerentúli tőzsdék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 21:46
×
×
×
×