eur:
385.51
usd:
355.1
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Unsplash

Huszonhat macskát tartott egy panellakásban – állatkínzásért kell felelnie

A pécsi nő egészen embertelen körülmények között tartotta az állatokat, melyek közül sok el is pusztult.

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki panellakásában 26 macskát tartott brutális körülmények között - írja közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a nő egy pécsi, kertvárosi önkormányzati lakásban lakott, ahol 26 macskát tartott. A vádlott a lakásban embertelen körülmények között élt, emellett nem biztosította a macskák tartásához megfelelő körülményeket. A macskaürüléket nem takarította fel, nem gondoskodott arról, hogy a macskák ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot.

Mivel a macskákat bezárva tartotta, az állatok maguktól sem tudtak élelmet szerezni, ezért azok kórosan lesoványodtak.

A nő által tartott macskák folyamatosan különböző kórokozók, baktériumok fertőzéseinek voltak kitéve.

Mivel a nő évek óta nem fizetett lakbért, közüzemi szolgáltatások sem voltak a lakásban, ezért 2023 májusában elrendelték a lakás kiürítést, amikor a vádlott által tartott 26 macskát elszállították. A macskák közül 11 az elszállítást követően - a vádlott által indokolatlanul alkalmazott bánásmód következtében legyengült immunrendszerük miatt - elpusztult.

Az ügyészség a nőt állatkínzás bűntettével vádolja.

Weboldalán a kiürítéskor készített fotókat is közzétett az ügyészség, ezek megtekintése csak erős idegzetűeknek és gyomrúaknak ajánlott.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×