eur:
394.82
usd:
368.12
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Health worker holding patients hand
Nyitókép: seb_ra/Getty Images

Díjazták a legegészségesebb kórházakat, itt a 3+1 nyertes

Egy debreceni, egy szekszárdi és egy hatvani egészségügyi intézmény kapta a Magyar Kórházszövetség Egészségfejlesztő Kórház Díját, elismerve ezzel a munkatársak és a lakosság egészségtudatosságának erősítését szolgáló legjobb kezdeményezéseket.

A Magyar Kórházszövetség, partnerségben a Bethesda Gyermekkórház Prevenciós Igazgatóságával és az Egészségügyi Menedzserképző Központtal, 2023 novemberében indított el Országos Kórházi Egészségfejlesztési Programot a Belügyminisztérium szakmai támogatásával, aminek célja az egészségügyi dolgozók és a lakosság egészségtudatosságának erősítése a betegségmegelőzés érdekében - számolt be róla az Index.

Ennek részeként most először került meghirdetésre nemzetközi standardok alapján pályázati rendszerben elnyerhető Egészségfejlesztő Kórház Díj a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával. 39 intézmény jelentkezett, melyek közül Mátraházán hirdették ki a győzteseket a Magyar Kórházszövetség konferenciáján:

  • az Országos intézet/centrumkórház kategóriában a Debreceni Egyetemi Klinikai Központ nyert,
  • a Vármegyei irányítókórházak között a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház győzött,
  • míg a Városi kórház kategóriában a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet győzedelmeskedett.

Ezen kívül különdíjjal jutalmazták az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetet.

A Kórházi Egészségfejlesztési Program másik eleme az „Országos Kórházi Egészségkihívás”: a kórházi dolgozók 5 fős csapatokban jelentkezhettek az egészségüket támogató, gamifikációra épülő kihívások, feladatok teljesítésére. A program március 15-én kezdődött, 100 napig tartott és 71 intézmény 365 csapata jelentkezett 3270 dolgozóval.

A résztvevők már az első hónapban több mint 6 millió percet töltöttek mérsékelt-közepes intenzitású és közel 3 millió percet magas intenzitású sporttevékenységgel.

A hat hónapos pilot során tudástranszferre irányuló együttműködés is kezdetét vette, amiben tíz olyan intézmény vesz részt, amelyeknél már működik egészségfejlesztési iroda - emelte ki Rákosy-Vokó Zsuzsa, a program szakmai vezetője. Mint mondta, ezekben az intézményben a dolgozók fizikai aktivitását, rekreációs tevékenységét kedvezményes sportolási lehetőségekkel és az épületen belüli ingyenes sport- és rekreációs foglalkozásokkal segítik, amelyben a gyógytornászok és kórházi dolgozók is szerepet játszanak.

Az Országos Kórházi Egészségfejlesztési Program célkitűzései között szerepel még a kórházi területen és közvetlen környezetében a dohányzás visszaszorítása, illetve a leszokástámogatás, továbbá az egészséges étkezést támogató kórházi környezet kialakítása.

Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Nem mi leszünk az egyetlenek, akik fújják ebben az együttműködésben a passzátszelet, de mint alapító a Fidesz–KDNP biztos, hogy megkerülhetetlen szereplője lesz az együttműködésnek – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke a vasárnap bejelentett kezdeményezésről. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a nemzeti konzervatív pártok együóttmáködési esélyéről, a közös fellépés esélyéről és egy páneurópai párt felépítésének a lehetőségéről is.

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×