eur:
387.13
usd:
356.28
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Dobrev Klára és Karácsony Gergely is elmondta véleményét a Tisza párttal való együttműködésről

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője és Budapest párbeszédes főpolgármestere is válaszolt az újságírói kérdésekre.

Hétfőn a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség salgótarjáni eseményén kérdezte a 444 két főbb témában: mit gondolnak Magyar Péter több ezres debreceni tüntetéséről és arról, hogy múlt hét végén kék Fidesznek nevezte a DK-t, valamint együttműködnének-e a Tisza párttal.

Dobrev Klára szerint szerint a legfontosabb feladata egy politikusnak, hogy a szavazóurnákhoz vigye az embereket, de azt hogy a magyarok elégedetlenek és mérhetetlenül dühösek, azt mindenhol lehet érezni.

„Rengeteg emberben van feszültség, összeszorított fogakkal élik le a mindennapjaikat az emberek, egy politikusnak pedig az a feladata, hogy ebből politikai közösséget formáljon” - mondta a debreceni megmozdulás kapcsán.

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere szerint „az újdonság varázsáról” van szó, de „végül is a szavazatokra játsszák ezt a játékot”. Mindazonáltal a felvetett témák kapcsán úgy látja, hogy „az ellenzéki szereplők egymás riválisai is. Nyilván én ezzel mélységesen nem értek egyet, de az EU-parlamenti választás mindig egy ellenzéken belüli rivalizásáról szól.”

Azt reméli, hogy majd ezt a rivalizálást az együttműködés fogja felváltani, mert a parlamenti választáson megfogalmazása szerint nincs három pólus, ott két pólus van.

Dobrev Klára szerint hazugság, hogy a DK egy kék Fidesz, viszont arra a kérdésre, hogy a jövőben összefognának-e a Tisza párttal, elmondta, hogy „aki Orbán rendszerét le akarja váltani annak együtt kell működnie, én pedig mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni”.

Karácsony szerint az ellenzék és a Tisza párt összefogása még „nagyon sokára lesz, de azt gondolom, hogy hosszú távon ennek nincs alternatívája”.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×