eur:
394.37
usd:
367.79
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pexels.com

Ezrével nyernek az emberek az új napelemes pályázaton - milliókat

Háztartásonként átlagosan 4 millió forint az elnyerhető összeg. Formálódik egy új pályázat is.

A közelmúltban meghirdetett napelemes pályázatnak már több mint ötezer nyertese van - derül ki az Energiaügyi Minisztérium friss Facebook-bejegyezésből, amit a Portfolio vett észre.

A Napenergia Plusz Programban a tárca adatai szerint mostanáig közel 17 ezer támogatási kérelem érkezett be, feldolgozásuk folyamatos, és egészen pontosan 5116 pályázó már kedvező elbírálásban részesült, a nyertesek összesen 20,7 milliárd forint támogatást kapnak.

A pályázók átlagos támogatása 4 millió forint, ez alapján 19 ezer családnak lehetnek a végére győztes fejlesztési terveik.

Közben előkészítés alatt áll egy új napelemes pályázat, amely a több mint tíz éve működő napelemes rendszerek hatékonyabb üzemeltetését segítheti energiatároló támogatott beszerzésével, telepítésével.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×