eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a X. Budapesti Székely Bál megnyitóján a Pesti Vigadóban 2024. február 3-án.
Nyitókép: Kovács Attila

Kövér László: "erős felhatalmazással" kezd munkába Szlovákia új államfője

Gratulált Peter Pellegrininek a szlovák államfőválasztás második fordulójában elért győzelméhez Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A házelnök vasárnapi levelében azt írta, "a magas részvételi arány mellett elért határozott győzelme erős felhatalmazást jelent, és egyértelműen azt mutatja, hogy a népe bízik Önben, mint emberben és politikai vezetőben egyaránt".

Kövér László a jelenleg a szlovák parlament elnöki tisztségét betöltő politikusnak címzett levelében hozzátette, Magyarország szempontjából nagyra értékelik, hogy a Szlovákiában élő magyar közösség tagjai is nagy számban támogatták a jelöltet. "Ez tükrözi az Ön kisebbségek iránti tiszteletét és elkötelezettségét, amely egy fontos lépés a nemzeteink közötti kapcsolatok megerősítésében" - hangsúlyozta.

Hisz abban - írta a házelnök -, hogy Peter Pellegrini államfővé választásával új korszakot lehet nyitni a szlovák-magyar kapcsolatokban. Úgy folytatta: a magyarok ezért örömmel várják a következő éveket, amikor a két ország még szorosabbra fűzheti a barátság kötelékeit, és együttműködésével még több lehetőséget teremthet népei gyarapodásáért.

Kövér László az ukrajnai háborúval kapcsolatban kiemelte, hogy Magyarország és Szlovákia kormánya is elkötelezett a béke mellett.

Úgy fogalmazott: "nagy örömmel fogadjuk, hogy Ön is ezen az állásponton van, és biztos vagyok benne, hogy a köztársasági elnöksége alatt még erősebben hallathatjuk a béke hangját a kontinensünkön."

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×