eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Unsplash

Megszólalt a Foxpost vezére a sikeres rendőrségi akció után

A csomagküldő szolgálat kitartott, és a rendőrséggel együttműködve megvédte az ügyfelei adatait, garantálja rendszerei biztonságát.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, október végén egy hacker feltörte a Foxpost rendszerét, és váltságdíjat követelt azért, hogy ne tegye közzé vagy adja el azokat az ügyféladatokat, amikhez hozzáfért. A támadás egy előre bejelentett karbantartás során elkövetett hibák miatt történt.

A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya Orosházán ütött rajta a zsarolással gyanúsítható adathalászon - írja az Index.

A cég határozott állásponttal reagált az esetre, Bengyel Ádám, a Foxpost vezérigazgatója azt mondta:

"Nem engedünk zsarolásnak. Hisszük, hogy a zsarolásnak való engedés nem megoldás, mert fenntartja és ösztönzi a bűnözés ezen formáját".

A vezérigazgató azt is hozzátette, a vállalat minden szükséges lépést megtesz az adatok védelme és rendszerei biztonságának garantálása érdekében, szorosan együttműködik a hatóságokkal, hogy megvédje infrastruktúráját.

Az ügyfelek kiszolgálása és az üzletmenet folyamatossága mindvégig zavartalan volt, a támadó által ellopott, de nyilvánosságra nem került adatok közvetlen károkozásra nem voltak alkalmasak. Nem kerültek ki a felhasználók belépési adatai, jelszavai és a webshopok rendelési adatai sem. A Foxpost semmilyen formában nem kér bankkártya-adatokat a felhasználóktól - tette még hozzá a cég.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×