eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Új, igen meggyőző csalás terjed az OTP Bank nevében

Ezúttal igazán kitettek magukért a csalók, valóban olyan a felület, mintha a bankhoz tartozna.

Újfajta átverés terjed az OTP Bank nevében, ami az elmaradt kifizetés helyett most arra hívja fel a felhasználó figyelmét, hogy frissíteni kell a bank alkalmazását - számol be róla a 24.hu.

A levél megtévesztésre alkalmas, bár a feladó e-mail címe gyanút keltő lehet, hiszen nem a bankhoz tartozó domain szerepel benne, a lényegi részben viszont ott látható az OTP logója és a bankra jellemző zöld-fehér színvilág, arculat. A szövegben sincsenek kirívó hibák, így a mobilalkalmazás frissítésének fontosságát taglaló szöveg végén található linkre is könnyelműbben kattinthat a felhasználó, amikor ezt írja a szöveg.

A kurzort a "kattints ide" gombra helyezve azonnal látszik, hogy nem az OTP oldalára vezet, ám ha rákattintunk, akkor egy, a bank hivatalos felületét remekül utánzó oldalra jutunk, ami a levélnél is meggyőzőbb lehet. Leszögezik:

nem szabad bedőlni a profi színjátéknak, semmiképpen se adjunk meg semmilyen adatot, amit az oldal kér!

A telefonos alkalmazások frissítése nem elektronikus levélben és nem a bank felületére belépve történik. Ez a folyamat mindig a telefonunk hivatalos alkalmazás-áruházán keresztül végezhető el. Ha ilyen levelet kapunk, az egyetlen helyes lépés, ha azonnal töröljük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×