eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond az aradi vértanúk emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a nemzeti gyásznapon, a vértanúk kivégzésének 174. évfordulóján az aradi Szabadság-szobornál 2023. október 6-án.
Nyitókép: Rosta Tibor

Lázár János újabb részleteket árult el a KRESZ küszöbön álló módosításáról

Lázár János bejelentette, hogy a kormány hamarosan tárgyalni fogja a KRESZ módosítását, és a parlament már a tavaszi ülésszakban szavazhat róla. A nagy átalakítás viszont leghamarabb 2026-ban jöhet.

Két KRESZ-módosításon is dolgozik a kormány – erről is beszélt Lázár János azon a sajtótájékoztatón, amelyet eredetileg a március 1-jétől élesedő új tömegközlekedési tarifarendszerről tartott.

Az építési és közlekedési miniszter kifejtette, hogy egy kis és egy nagy KRESZ-módosítás van az asztalon – írja a vg.hu. Előbbi már túljutott a közigazgatási egyeztetésen, és beterjesztik a kormány elé, a parlament már a tavaszi ülésszakban szavazhat róla. Ez a módosítás tartalmazni fogja egyebek mellett az elektromos rollerek és a többi új közlekedési eszköz kérdését, illetve nagyobb hangsúlyt helyez a kerékpárosok és a gyalogosok védelmére.

Ezzel párhuzamosan folyik a nagy KRESZ-módosítás, amely a több mint öt évtizedes jogszabályt újítaná meg alapjaiban. A kormányzat ötven szakmai szervezettel kíván egyeztetni a refromról, és az eddigi visszajelzések alapján egyértelműen az a szakmai vélemény, hogy a KRESZ fölött eljárt az idő.

Lázár János azt mondta, hogy szélesíteni kívánják erről a párbeszédet, akár konzultáció is indokolt lehet, hogy a KRESZ egyes irányait megvitassák.

Megemlítette a jogosítvány megszerzésének eljárását, és az alapvető szabályok érdemi felülvizsgálatát is. Szerinte, ha ezt a javaslatcsomagot az ősszel be tudja vinni a kormány elé, akkor legkorábban 2026-ban léphet életbe az új KRESZ Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×