eur:
394.83
usd:
367.79
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A Magyar Honvédség JAS 39 Gripen típusú vadászrepülőgépei gyakorló elfogást hajtanak végre Litvánia légterében 2022. szeptember 21-én. A magyar kontingens harmadik alkalommal védi a balti országok légterét.
Nyitókép: Ujvári Sándor

A Hortobágy légtere a csütörtöki rejtélyes robbanás forrása

A Magyar Honvédségnél volt a válasz a hangrobbanással kapcsolatos kérdésre.

Erőteljes, robbanásszerű hangot hallottak több hevesi településen csütörtökön, a Piszkés-tetői Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium már be is mérte a hang forrását, amelyet a Hortobágy térségében jelölt meg, de a földrengést kizárták mint lehetséges okot - olvasható a Sokszínű Vidéken.

A heol.hu megyei portál a Magyar Honvédségnél is érdeklődött, eredményesen tette, ugyanis a katonaság egyik kiképzési repülése során keletkezett a hanghatás, de mint a honvédségi közlés kitér rá, minden előírt magasság- és sebességkorlátot betartottak, a zajhatás "természetes" volt az Eger környéki csütörtöki repülés alkalmával, amikor is a Fegyveres Légvédelmi Készenléti Szolgálat gyakorolt JAS-39 Gripenekkel, riasztási feladatot hajtott végre a terület felett. A hangsebességet 12 ezer magasságban lépték át, ez a szabály, a hanghatás a légköri viszonyok miatt juthatott el a lakosság fülébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Növekszik az oltásellenes szülők száma, és egyre több támadás éri a gyermekorvosokat a kötelező oltások beadása miatt – figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A kamara tucatnyi olyan esetről értesült, amikor szülők egy erre alakult szervezet segítségével pert indítottak orvosok ellen. Havasi Katalin, a Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint a csecsemőkori kötelező oltások bevezetése előtt minden ötödik gyermek meghalt egyéves kora előtt - számolt be a RTL.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 21:46
×
×
×
×