eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjármű a harcjárművezetők gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagy bejelentést tett a honvédelmi miniszter Tatárszentgyörgyön

Fontos állomásához érkezett a magyar haderő fejlesztése azzal, hogy új harcászati eszközök, Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kerülnek a régi, orosz gyártmányú BTR-ek helyére - mondta a honvédelmi miniszter kedden a Pest vármegyei Tatárszentgyörgyön.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a most rendszeresítendő Lynx (Hiúz) páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezetői gyakorlatán beszélt a tatárszentgyörgyi lőtéren.

Azt mondta: a páncélozott járművek, amelyek a gyakorlaton részt vesznek, nemcsak a Magyar Honvédség kötelékében, hanem a világon is új technológiát képviselnek.

Egyedülállónak nevezte azt a szolgálatot, amelyet a katonák végeznek, megtanulják vezetni az új harcjárműveket és kifejlesztik hozzájuk a harceljárásokat is, amelyeket addig gyakorolnak, amíg készség szintig jutnak el.

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) beszédet mond, mögötte Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Tatárszentgyörgy, 2024. február 27. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) beszédet mond, mögötte Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán. MTI/Koszticsák Szilárd

A Lynxet 2023 végétől már Magyarország is gyártja, legurult az első harcijármű a zalaegerszegi gyár gyártósoráról - emlékeztetett a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: bár a Lynxet a német Rheinmetall vállalat fejlesztette ki, a magyarországi gyártás miatt tulajdonképpen "hazai termék".

Közölte: nagyon büszke az újonnan bevonult magyar fiatalokra, akik ezekhez a járművekhez most alakítják ki a harcászati technikákat.

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Tatárszentgyörgy, 2024. február 27. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán. MTI/Koszticsák Szilárd

Az újonnan bevonultakkal és a már korábban szolgáló katonákkal sikerült egy teljes zászlóaljat felállítani - tette hozzá.

Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese elmondta: 2023-ban kezdődött meg a Lynx harcijárművek szállítása a Magyar Honvédségnek, a Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár kötelékébe, akkor indult a toborzás is az új harci eszközökhöz.

Értékelése szerint a Lynx-zászlóalj jó úton jár ahhoz, hogy nemcsak a Magyar Honvédség legjobban felszerelt, hanem legjobban kiképzett alakulata is legyen.

Tatárszentgyörgy, 2024. február 27.
Katonák a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán Tatárszentgyörgyön, az MH. Böszörményi Géza Csapatgyakorlótéren 2024. február 27-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Tatárszentgyörgy, 2024. február 27. Katonák a rendszeresítésre kerülő Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezető gyakorlatán. MTI/Koszticsák Szilárd
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×