eur:
394.88
usd:
367.64
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Választási értesítőket kézbesít egy postás a főváros I. kerületében 2022. február 1-jén. A Magyar Posta megkezdte az országgyűlési választásról és népszavazásról szóló értesítők kézbesítését a Magyarországon élő 7,8 millió választópolgárnak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Bújkál a szomszédok elől a halottak pénzét lenyúló postás

Örökre eltiltották a szakmájától a járadékokat elsikkasztó nőt.

Soha többé nem lehet postás az az asszony, aki még 2022 nyarán eltulajdonította két elhunyt helyi lakos járadékát - írja a Blikk. A kézbesítő jól tudta, hogy a címzettek már nem élnek, de sem a családoknak, sem a főnökeinek, sem a nyugdíjfolyósítónak nem jelezte, hogy egy adminisztratív tévedés miatt még hat hónapon keresztül postai úton küldték meg a járadékaikat, amit így zsebre tett. Az ügyészség a napokban fejezte be az ellene sikkasztás miatt indult eljárást, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozva a bíróságnak.

A hajdúszovátiak többsége persze szinte semmit sem tud arról, hogy miért váltották le a falu Debrecenhez közelebb eső részének postását, legalábbis ez derült ki a portálnak nyilatkozók válaszaiból. Egyikük, Görcsi Gyula, a településen élő harmonikás azt mondta: „Azóta bezárkózott, alig látom, pedig a közelükben lakom. Csak annyit tudok, pénzt tett el a postán, a másét, de amikor lebukott, visszafizette. Rendes nő volt, megszédülhetett. Elég büntetés neki a szégyen, örülök, hogy nem kell börtönbe vonulnia.”

Egy másik helybéli nő így fogalmazott az eset kapcsán: „A hivatalok hibáját használta ki, nem is értem, hogyan gondolta, hogy ezt megúszhatja. Bár én a falu másik végében lakom, úgy tudom, két, 2022 májusában elhunyt helybéli nyugdíját tett zsebre a kézbesítő. A nyugdíjfolyósítónak nem jelezték, vagy csak késve jelezték a két ember halálát, így továbbra is jöttek a havi utalások. Ezeket korábban Erzsike vitte ki a címzettekhez. Felvette a pénzt, aláhamisította az aláírásokat. Decemberre észlelték a hibát, be akarták hajtani az örökösökön a jogosulatlanul felvett pénzt, s ekkor derült ki, hogy az csak a postáig jutott el.”

Végül egy harmadik hajdúszováti lakos szerint azzal, hogy a „megbotlott” postás azonnal beismert mindent és vissza is fizette a pénzt, ők megbocsátottak neki.

„Tudom hogy postásnak lenni bizalmi állás, de ő már nem postás, nem is lehet az, ezért nem is haragszunk rá. Tévedett, megbánta, megbüntetik, ennyi. Talán egyszer majd ő is megbékél ezzel. Elég sűrűn váltogatják itt egymást a kézbesítők, nincsenek megfizetve, ami persze, nem lehet indok a sikkasztásra. Sajnálom, jó postás volt” − közölte a lappal az együttérző falubéli.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×