eur:
393.59
usd:
364.41
bux:
71891.95
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Velencei-tó Gárdonynál 2022. július 28-án. A tartós hőség miatt a tó vízállása alig egy centiméterrel magasabb a valaha mért legalacsonyabb szintnél, 63 centiméternél.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Váratlan fordulat a Velencei-tónál

Több, mint 75 centivel magasabb a vízszint, mint a 2022-es kora őszi rekordalacsony vízállás idején.

2022 augusztusában a Velencei-tó medrében lehetett sétálni, annyira kevés volt benne a víz, amjd abban az évben szeptember 23-án mérte Agárdnál az Országos Vízjelző Szolgálat az 53 centiméteres rekordalacsony vízállást.

Az Időkép cikke szerint a tó most már jól van. 2022 őszén csapadékosabb periódus vette kezdetét, melynek köszönhetően újra emelkedni kezdett a tó vízszintje. Tavaly nyáron aztán a szárazabbá váló időben újra sok víz elpárolgott a tóból, de közel sem volt olyan súlyos a helyzet, mint ezt megelőzően egy évvel.

Októbertől pedig újra csapadékosabbra fordult az időjárás, ennek köszönhetően mostanra összességében több mint 75 centiméterrel emelkedett a Velencei-tó vízszintje az 53 centiméteres rekordalacsony értékhez képest.

Szerda reggel Agárdnál 129 centiméteren állt a vízmérce. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor elérheti a vízszint a 140-150 centiméter körüli optimális értéket.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Tovább drágult sokak kedvenc élelmiszere

Tovább drágult sokak kedvenc élelmiszere

2024 májusában a kakaó és a csokoládépor fogyasztói ára az Európai Unióban mintegy 6,3 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, az árnövekedés üteme azonban már láthatóan lassul. A rendkívüli drágulás hátterében több tényező áll, amelyek közül néhány már hosszabb ideje befolyásolja a piacot - derült ki az Eurostat friss adataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×