eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Állnak a vadcsapdák Szigligeten

A település megkapta az engedélyt a belterületi vadelejtésre.

Megkezdik a vaddisznók csapdával történő elfogását és kilövését Szigliget belterületi részein a rendőrség által kiadott engedély alapján - írja a veol.hu. Erről a lap szerint Balassa Dániel tájékoztatta a lakosságot a település közösségi felületén. Két csapdát helyeztek el, az egyik a Csonkatorony melletti területen, a másikat a nádüzem környékén.

Mindkét csapda megközelítése szigorúan tilos, hiszen egyrészt ez akár veszélyes is lehet, másrészt a befogás sikeressége is múlhat rajta.

A hazai nagyvadlétszám országos szinten elérte azt a kritikus határt, amely tovább nem tartható, és egyre több települési önkormányzat keresi a megoldást, ami nem mindig egyszerű. A Balatoni Szövetség a szigligeti polgármester, Balassa Dániel kezdeményezésére a közelmúltban az agrárminiszterhez fordult ez ügyben.

A polgármester korábban azt nyilatkozta, hogy az önkormányzatoknak nincs eszközük arra, hogy saját hatáskörben megoldást találjanak a nagyvadak okozta problémák, károk megszüntetésére, ezért kérték a segítséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×