eur:
396.54
usd:
371.06
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond Sümeg várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban 2024. január 6-án.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Navracsics Tibor: egy virágzó közösséghez összetartásra van szükség

Ahhoz, hogy egy közösség virágzó legyen, összetartásra van szükség – jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter szombaton Sümegen, a Veszprém vármegyei település újbóli várossá avatásának 40. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Navracsics Tibor emlékeztetett: 1984-ben Sümeg nem először kapott városi rangot, hanem visszakapta azt, amit az évszázadok során kiérdemelt, amelyért nemzedékek tucatjai dolgoztak.

Negyven éve az akkori Magyarország "bocsánatot kért" Sümegtől a méltatlanság és a méltánytalanság évtizedeiért, amelyek 1945 után egymást követték a Veszprém vármegyei település történelmében - fogalmazott.

A tárcavezető hangsúlyozta: a nehézségek ellenére Sümeget nem lehetett megtörni, a sümegi polgárság, ahogyan a 19. században, úgy a 20. század második felében is összefogott a településért.

Navracsics Tibor szerint Sümeg ma, újbóli várossá avatásának 40. évfordulóján nagy lehetőségek előtt áll. Utalt arra is, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program résztvevőjeként Sümeg is sikereket ért el.

A jelenben élők kötelessége, hogy elődjeikhez méltó módon tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy Sümeg ismét elfoglalhassa méltó helyét a jelen és a jövő kultúrtörténetében, gazdaságában, társadalmi életében - tette hozzá a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Végh László (Fidesz-KDNP), Sümeg polgármestere beszédében - értékelve a város elmúlt négy évtizedét - köszönetet mondott elődjeinek, akiknek részük volt abban, hogy a rendszerváltás nehézségeit követően a település mára egy „abszolút élhető”, 21. századi kisvárossá vált.

Címlapról ajánljuk
A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

Az Európai Tanács élére António Costa volt portugál miniszterelnököt választották meg. Kaja Kallas észt miniszterelnököt pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője lesz.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Alulmaradt Joe Biden az elnökjelölti vitán, megy a találgatás a lecseréléséről

Alulmaradt Joe Biden az elnökjelölti vitán, megy a találgatás a lecseréléséről

Magyar idő szerint péntek hajnalban rendezték az idei amerikai elnökválasztási kampány első vitáját, amelyen a republikánus Donald Trump a tőle vártnál összeszedettebbnek bizonyult, bár a túlzásokkal operáló exelnök a tényekkel továbbra is hadilábon állt. Eközben a hivatalban lévő demokratának, Joe Bidennek nem igazán sikerült dinamikus és energikus teljesítményt nyújtania. A moderátorok kérdéseit gyakran figyelmen kívül hagyó, személyes támadásokkal tarkított csörte után több amerikai médium is arról ír, hogy a Demokrata Párton eluralkodott a pánik a 81 éves elnök szereplése miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×