eur:
387
usd:
356.38
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Székelyudvarhely, 2023. december 19.A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának összeomlott épületrésze 2023. december 19-én. Az előző napon történt falomlásban egy 17 éves diák életét vesztette. A romok alól három diákot sikerült kimenteni, egy súlyosan, kettő könnyebben megsérült.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Támogatást ad a nemzetpolitikai államtitkárság a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnak

Húszmillió forint sürgősségi támogatást nyújt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnak a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül.

Az államtitkárság az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében emlékeztetett arra, hogy december 18-án összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy része. A romok négy diákot maguk alá temettek, egyikük elhunyt, egy diáklány életéért küzdenek az orvosok, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A tragikus baleset következtében azok a bentlakó diákok, akik éppen nem tartózkodtak a kollégium megsemmisült szobáiban, jelentős anyagi károkat szenvedtek, a mindennapokban használt javaik (laptopok, telefonok, művészeti képzésben részesülő diákok hangszerei) odavesztek - írták.

Ezek pótlására a nemzetpolitikai államtitkárság 20 millió forint sürgősségi támogatás odaítéléséről döntött, amelyet a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül juttatnak el az intézménynek, bízva abban, hogy a diákok eszközeit sikerül az új év elejére beszerezni és eljuttatni a bajbajutottaknak - közölték.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×