eur:
393.1
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Large pothole in Montreal, Canada.
Nyitókép: Marc Bruxelle/Getty Images

Szélmalomharcot vív a kátyúkkal a Budapest Közút – több mint háromezer lyuk vár aszfaltra

A Budapest Közút több mint 3200 útburkolati hibát tart nyilván, de ez a szám folyamatosan változik. A társaság az InfoRádió megkeresésére jelezte, hogy a kátyúkat a hidegaszfalt technológiával ideiglenes jelleggel javítja, de a beavatkozás ellenére újra kialakulhatnak.

Az elmúlt hetek csapadékos és hideg időjárása nem kímélte a fővárosi utakat. Budapest számtalan pontján keletkeztek kisebb-nagyobb kátyúk, amelyek jelentősen megnehezítették a közlekedést. Az egyik legnagyobb úthiba a Csömöri úti felüljárón keletkezett, ahol egy hatalmas kátyú egy egész sávot járhatatlanná tett.

Az InfoRádió a kátyúzásban az illetékes Budapest Közút Zrt.-t, a társaság írásban válaszolt a kérdésekre: megerősítette, hogy a kedvezőtlen, csapadékos időjárás okozta a rövid idő alatt a nagyszámú burkolathiány kialakulását. Ezeket „hidegaszfalt technológiával” ideiglenes jelleggel javítják, de

a szakszerű és fegyelmezett bedolgozás ellenére is újra kialakulhatnak.

Hozzátették, hogy az illetékességükbe tartozó üzemeltetési, fenntartási feladatokat a rendelkezésükre álló források erejéig, a műszaki és gazdasági szempontok alapján a lehetőségeikhez mérten folyamatosan elvégzik.

A XIV. kerületi Fogarasi út és a XVI. kerületi Csömöri út között lévő felüljárón december elsején észlelt burkolathiányt soron kívül még aznap éjszaka kijavították, de a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt azóta újabb úthibák jelentek meg a felüljáró burkolatán, ezeket a Budapest Közút szintén soron kívül javította – írták.

Kiemelték, hogy a társaság munkatársai több mint 1100 kilométer hosszon látják el a közútkezelési feladatokat, továbbá az üzemeltetésükben lévő útvonalakat rendszeresen ellenőrzik, és a beavatkozásra váró hibák javítását a lehető leghamarabb elvégzik. Hozzátették,

jelenleg több mint 3200 burkolathiányt tartanak nyilván, de ez a szám folyamatosan változik,

a rögzített hibák közül több mint 800 javítása már elkészült és ellenőrzésre vár. A fennmaradt mennyiség kivitelezés előtt van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×