eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Facebook/Nyirati Klára

Megindokolta Nyirati Klára, miért lépett ki a Momentumból

A döntést nem bánta meg, törvényszerűnek tartja.

Baja polgármestere a Telexnek nyilatkozott annak kapcsán, hogy kilépett a Momentumból. Nyirati Klára azután hagyta el a pártot, hogy nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen Donáth Anna, a párt arcának taktikáját kritizálja a Demokratikus Koalícióval szemben. A Momentum a felvétel után fegyelmi eljárást indított, de Nyirati ezt nem várta meg.

A kilépés óta nagyjából egy hét telt el, ezalatt nem bánta meg a döntését, azt törvényszerűnek tartja.

"Engem egy négypárti összefogás emelt a polgármesteri székbe 2019-ben, az összefogáshoz kell hűnek maradnom. Az, hogy az EP- és az önkormányzati választást egy napra tették, már predesztinálta az ellenzéki pártok konfliktusait, amelyek most felszínre is törtek. Jó döntést hoztam, mert így tudom azon elvek alapján vezetni továbbra is a várost, ahogyan eddig tettem. Nem a Momentumot hagytam ott, hanem azt az irányvonalat, ami az utóbbi hetekben kibontakozott" - fejtette ki.

A bajai momentumosokat "sokkolta" a kilépése híre, de megértik, mondta.

"Ezt a tudathasadásos állapotot nem lehetett hosszabb távon sérülések nélkül fenntartani. Amikor ennyire egymásnak ellentmondó érdekek határozzák meg a hétköznapokat, akkor választani kell. Ettől még megmaradnak a barátságok, továbbra is nagyon jó kapcsolatban vagyok a helyi momentumosokkal. Hiszek a fiatalokban, a fiatalok megújító szándékában, és teljesen egyetértek azzal, hogy meg kell haladni azt a politikát, közbeszédet és gyűlölködést, ami az országot ma jellemzi" - nyilatkozta Nyirati.

Donáth Anna megfogalmazott a publicisztikájában arról írt például, hogy a DK nem hallgatja meg a kritikát, nem vállal felelősséget, nem ismeri el a hibáit, a hazugság kultúrájával pedig nem lehet kormányt váltani. Nyirati erre így reagált: "Helyi szinten ezek nem látszanak, itt emberi tulajdonságok, emberi minőségek vannak. Sokszor nem is tudjuk, hogy ki melyik pártnak a tagja. Minden pártban vannak olyan emberek, akikkel könnyű együtt dolgozni, és vannak, akikkel nehezebb. Az az általánosítás, ami az írásban szerepelt, helyi szinten nem működik."

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×