eur:
386.93
usd:
355.72
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Dunai gátat építettek Észak-Pesten

Mintegy 3,8 milliárd forintból, vissza nem térítendő európai uniós támogatással végeztek árvízvédelmi fejlesztéseket Észak-Pesten.

A főváros hét árvízvédelmi szakaszának egyike a Pest-Észak árvízvédelmi szakasz, amelynek négy védvonalszakaszát - a vízmű mögötti terület, az észak-pesti szennyvíztisztító telep magaspartja, a Komp utcai fal és magaspart, valamint a váci út mellett védmű - fejlesztették a projektben, összesen 4,5 kilométer hosszan.

A beruházás a Fővárosi Vízművek Váci úti telephelyét is fokozottan védi, ezzel növelve Budapest ivóvíz-ellátásának biztonságát - hangsúlyozták.

Jelezték, hogy a gondos tervezésnek és a körültekintő, természetvédelmi szakfelügyelet mellett történő kivitelezésnek köszönhetően

a beruházás a fővárosi oltalom alatt álló Palotai-sziget ártéri erdejének lehető legcsekélyebb mértékű igénybevétele mellett valósult meg.

A fővárosi önkormányzat reményei szerint jövőre folytatódhat a gátrendszer fejlesztése, amellyel további területeket tehetnek biztonságosabbá - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×