eur:
392.73
usd:
362.99
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Unsplash.com

Újabb módon kaphatnak segítséget a lelki gonddal küzdők

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) újabb szolgáltatással segíti a megoldatlannak tűnő problémákkal hozzájuk fordulókat.

Hétfőtől a nemvagyegyedul116123@gmail.com e-mail címre írhatnak, akik nehéz helyzetükben, veszteségeik feldolgozásában segítséget igényelnek. A LESZ és a Budai Görögkatolikus Parókia együttműködésének eredményeképpen képzett segítők válaszolnak a levélíróknak.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége közölte, hogy a rászorulók igényeinek megfelelően folyamatosan bővíti szolgáltatásait. A telefonon történő segítő beszélgetések mellett évek óta válaszolnak önkénteseik a hozzájuk érkező e-mailekre, levelekre. Az elmúlt években angol és ukrán nyelvű levelezőrendszert is bevezetett a szövetség.

Mint írták,

az utóbbi években ugrásszerűen megnövekedett az e-mailben történő megkeresések száma.

A tanácskérők igénye és a problémák tartalma indokolta az újabb szolgáltatás elindítását. A segítők a Budai Görögkatolikus Parókia támogatásával, a LESZ képzését elvégezve várják a hozzájuk forduló segítségre szorulók megkeresését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×