eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay/Kranich17

Ciklon érkezik sok esővel, helyenként havazással - időjárás-jelentés

A frontok gyorsan követik egymást, ezért változékony időre számíthatunk szinte egész héten.

Időjárási helyzet Európában:

A kontinens nyugati partjai és a belső területei felett ciklonok, illetve frontjaik helyezkednek el és okoznak felhős, csapadékos, nyugaton enyhe, keletebbre télies időt. Kifejezetten markáns alacsonynyomás található a Kelet-európai-síkság térségében, mely Ukrajnában nagy területen havazást, hóátfúvásokat okozott a viharos, helyenként erősen viharos széllökéseknek köszönhetően. Arrafelé a hőmérséklet csúcsértéke is jobbára fagypont körül alakult. Skandináviától északra egy nagy kiterjedésű anticiklon található, így arrafelé általában nyugodt, napos, hideg az idő. A hajnali órákra ugyanakkor nagyobb területen képződik köd, helyenként zúzmarával.

A Kárpát-medence térségét a Brit-szigetek felett található, tovább erősödő ciklon közelíti meg, így egyre enyhébb és csapadékosabb időjárás várható.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, legfeljebb a Dunántúlon és kezdetben még az északkeleti határvidék közelében fordulhatnak elő kevésbé felhős körzetek. A kiterjedt csapadékzónából az ország nagy részén eső várható. Északkeleten ugyanakkor még mindig havazás lehet a jellemző, melyet délnyugat felől (az északkeleti határvidék és a hegyek kivételével) arrafelé is vegyes halmazállapotú csapadék, majd eső vált fel. Észak-Borsodban és az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain vastagabb hóréteg is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen kísérhetik erős, néhol viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +7 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×