eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Sírszobor Salgótarjánban, a régi központi temetőben mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt, 2022. október 30-án. Mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg november 1-jén. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává, ezekben a napokban gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Sok rendőr lesz a temetőkben

Állandó rendőri jelenlétet biztosít a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosi temetőkben és azok környékén mindenszentek és halottak napján.

A BRFK azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy a biztonságos közlekedés elősegítése mellett a rendőrség kutyás járőrökkel is fokozott ellenőrzéseket tart a budapesti temetőkben, megelőzve a gépkocsifeltöréseket, a lopásokat és a sírrongálásokat.

A közlemény szerint a rendőrök szórólapot osztanak a temetőkbe érkezőknek, ezen felhívják a figyelmüket például arra, hogy szükség esetén forduljanak a temetői biztonsági szolgálat munkatársaihoz, illetve a rendőrséghez.

Azt javasolják, hogy a látogatók legyenek körültekintőek a sírok gondozásakor, a virágok, koszorúk elhelyezése közben se tévesszék szem elől a táskájukat, értékeiket, és az autóban ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéktárgyat, okmányt vagy táskát. Kérik továbbá, hogy a megemlékezők lehetőleg sötétedés beállta előtt keressék fel a sírkerteket.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a pedig a halottak napja a keresztény világban.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×