eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Penny

Bajba kerülhet, ha nem vásárol be időben: mutatjuk az üzletek nyitvatartását a hosszú hétvégén

Néhány kivételtől eltekintve a legtöbb áruházlánc zárva lesz október 23-án, hétfőn.

Október 23-a ugyan munkaszüneti nap, a kisebb, nonstop nyitva tartó boltok, a legtöbb benzinkút, bizonyos vendéglátóhelyek, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, a virágboltok, az újságosok, az édességboltok és egyes trafikok hétfőn is várják a vásárlókat, vendégeket.

A legtöbb áruházlánc azonban zárva lesz október 23-án, így a Tesco, az Auchan, a Spar, az Aldi, a Penny, a Lidl és a Metro is, vagyis érdemes időben bevásárolni a hosszú hétvégére.

A Penny közleménye szerint üzleteik október 22-én, vasárnap a szokásos nyitvatartás szerint üzemelnek, majd egy napra bezárnak, keddtől viszont újra a szokásos rend szerint várják a vásárlókat. Már azt is jelezték, hogy november 1-jén, szerdán is zárva lesznek az áruházaik. A Penny tudatos és fenntartható fogyasztásra hívja fel a figyelmet, és arra kér mindenkit, hogy csak annyi romlandó élelmiszert vásároljon, amennyire valóban szüksége van.

A startlap.hu összegzéséből kiderül, hogy a CBA legtöbb boltja is zárva tart a nemzeti ünnepen, előtte és utána a szokásos nyitvatartási idő lesz érvényben. Ugyanakkor érdemes időben tájékozódni, ugyanis

nem kötelezték egységes nyitvatartási rendre az összes CBA-üzletet, így könnyen előfordulhat, hogy egyes áruházaik nyitva lesznek október 23-án is.

A Coop- és a Real-üzletek esetében szintén nincs egységes kikötés a hétfői nyitva- vagy zárvatartással kapcsolatban, mivel a franchise-hálózatoknál nincs kötelezően elvárt nyitvatartási rend, vagyis nem kizárt, hogy egyes boltok a nemzeti ünnep napján is fogadják majd a vásárlókat.

A Spar és az Interspar üzleteiben sem lehet vásárolni hétfőn. Az OMV SPAR expressz üzletek egy része ugyanakkor nyitva tart október 23-án is. További fontos információ, hogy a benzinkutakhoz tartozó üzleteik jelentős többsége éjjel-nappal nyitva lesz. Azokon a helyeken, ahol a benzinkút sem fog üzemelni, a Spar üzletei is zárva lesznek. Az aktuális nyitvatartás miatt érdemes felkeresni a Spar honlapját.

A többi áruházlánc az alábbiak szerint lesz nyitva vasárnap:

  • a Tesco hiper- és szupermarketei, valamint expressz üzletei eltérő időpontban, de nyitva tartanak;
  • a Metro legtöbb áruháza 8:30 és 18:30 óra között tart nyitva;
  • az Aldi üzleteinek jelentős része 7 órától 19 óráig lesz nyitva, azaz a hétköznapi nyitvatartáshoz képest hamarabb zárnak;
  • a Lidl áruházai szintén rövidebb nyitvatartással, jellemzően 7 és 19 óra között várják a vásárlókat;
  • az Auchan legtöbb üzlete 8 órakor nyit és jellemzően 20 órakor zár majd.

A hosszú hétvégén módosul a MÁV és a Volánbusz járatainak közlekedési rendje, valamint a HÉV vonalain is lesznek változások, a részletekről ebben a cikkünkben olvashatnak.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×