eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Magyar Honvédség első két új Airbus H225M típusú helikoptere a MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisán 2023. július 17-én. A honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként a honvédelmi tárca tizenhat helikoptert rendelt.
Nyitókép: MTI/Mészáros János

Hat nemzet katonái érkeztek Pápára

Helikopterek személyzetének legmagasabb szintű harcászati kiképzése zajlik a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren.

Az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) helikopterprogramjaira épülő, pénteken záruló gyakorlatban hat nemzet katonái vesznek részt, annak során az unió helikopteroktatóit választják és képzik ki.

Simon Zsolt ezredes, gyakorlatigazgató hétfőn a helyszínen újságíróknak elmondta, hogy a képzés két fázisból áll: a négyhetes földi gyakorlatot Portugáliában tartották, a háromhetes repülőfázisnak 2021 óta Pápa a helyszíne.

Komplex légművelet tervezése és végrehajtása a gyakorlat célja, a katonáknak vadászgépekkel és harcászati erőkkel közösen kell a feladatokat végrehajtaniuk - tette hozzá.

A képzésben hat helikopter személyzete vesz részt, köztük egy magyar egység.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
A magyar EU elnökség erdőtűz helyett füstölgő parázs lehet

A magyar EU elnökség erdőtűz helyett füstölgő parázs lehet

Tavaly már voltak tagállamok, amelyek a hétfőn induló magyar soros elnökség elhalasztását kérték, de Brüsszelben nem várnak konfrontatív helyzeteket a következő félévben. A kormány által választott prioritások jól illeszkednek az Európai Unió már megkezdett menetrendjébe, a versenyképesség például olyan téma, amely minden tagállam számára egyre fontosabb kérdéssé válik, és teljesen illeszkedik az EU-s agendába. Sok, a Portfolio-nak nyilatkozó uniós tisztviselő és diplomata mondta azt, hogy ez az időszak enyhítheti a feszültségeket a felek között, még akkor is, ha a felszínen a politikai kommunikáció konfliktusos lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 11:46
×
×
×
×