eur:
395.47
usd:
368.41
bux:
71942
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay.com

Félelmetesnek látszó csúszó-mászó hozta rá a frászt a házaspárra

Mérgeskígyónak hitt hüllővel találta magát szemben egy székesfehérvári házaspár. Azonnal érkeztek a vadvédelmisek.

A nagy izgalom és riadalom közepette kiderült: a "gyilkos kígyó" valójában egy békés természetű rézsikló volt! A vadvédelmi központ szakemberei az állatot elszállították a házaspár ingatlanáról és egy arra megfelelő helyen visszaengedték a szabadba.

Csete Gábor természetvédelmi vezetőtől a feol.hu megtudta: bár mintázata miatt a rézsikló könnyen összetéveszthető a veszélyesebb társaival, ez a cseppet sem veszélyes hüllő nem jelent fenyegetést az emberekre.

Egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy hazánkban élő összes hüllő és kétéltű védelem alatt áll. Egyébként Magyarországon összesen kétféle mérgeskígyó él, a keresztes vipera és a rákosi vipera, de Fejér vármegyében egyik sem található meg.

Ami viszont tanácsos, hogy ilyenkor szakemberek hívjanak az állat elpusztítása helyett.

Fotónk illusztráció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Eddig is gyorsan nőtt és nyereséges volt, ám 2023-ban szó szerint szárnyalt a Revolut: 344 millió fontos profitot értek el 1,8 milliárd fontos bevétel mellett. A bank bevételei rendkívüli módon, mintegy 95%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, miközben a lakossági ügyfelek száma 45 százalékkal ugrott meg, a növekedés idén is folytatódott. Magyarországon 2023 végén 1,2 millió ügyfelük volt, akik ráadásul fizetési adatok szerint már messze nem csak a külföldi utazások alkalmával használják a Revolut-számlájukat. Év végére már 1,5 millió ügyféllel számolnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×