eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban 2022. szeptember 22-én. A Fidesz és a KDNP frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Fidesz-frakcióülés: "egyelőre nem tudjuk támogatni a svéd NATO-csatlakozást"

Kocsis Máté Fidesz- és Simicskó István KDNP-frakcióvezető pénteken Esztergomban tartott sajtótájékoztatót, itt zajlik kihelyezett frakcióülés.

A kormánypárti frakciók egyelőre nem tudtak támogató döntést hozni a svéd NATO-csatlakozás ügyében, mert magyarázatot várnak a svéd közszolgálati televízió által Magyarországról készített hazug filmmel kapcsolatban - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön, a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

A politikus azt mondta: a két frakció megtekintette az említett filmet, amelyben "döbbenetes hazugságok" hangzanak el, és az egyik "legismertebb baloldali aktivista", Gulyás Márton is szerepel benne, ugyanakkor elfelejtik a nézőket tájékoztatni arról, hogy a jelenlegi magyar kormánypártok politikai ellenfele szólal meg a műsorban.

Hozzátette: teljesen értetlenül állnak az előtt, hogy "a svédek hogyan gondolják azt, hogy a magyar parlament és a két frakció lelkesen fogja támogatni az ilyen akcióik után a svéd NATO-csatlakozást". Magyarázatot várunk a svédektől az ügyben - jelentette ki.

Kocsis Máté a Fidesz a KDNP nevében részvétét nyilvánította esztergomi robbantásban elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt.

EP-választás...

A jövő évi EP-választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat - fogalmazott a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Szerinte ha marad a "dollárokat egymásnak utalgató, meg bőröndökben huzigáló korrupt brüsszeli elit", és nem tudnak talpra állni, megerősödni a nyugati nemzeti jobboldali erők, akkor nem nagyon lesz változás.

A változás azt is jelenti, hogy a háború helyett a béke útjára kell állnia az európai vezetésnek, a háborút nem finanszírozni és támogatni kell, hanem minden eszközzel véget kell vetni neki - jelentette ki.

Bankadó?

A kormány a kamattámogatott hiteleken nem változtat és a bankadót sem emeli meg - jelentette ki még a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője. Jelezte: minden ettől eltérő állítás magánvélemény, és a frakció is egyetértett vele, mert 2024-ben a hitelezés növekedését kellene elérni. Ehhez pedig szükség van kamattámogatott hitelekre és a bankokra is. A frakcióvezető közölte: a miniszterelnök szerdán a frakciók tagjai előtt tartott előadásában arról beszélt, hogy a költségvetési hiányt a kormány csökkenő pályán fogja tartani, és a kereskedelmi és iparkamarával, valamint a bankszövetséggel kötött megállapodást is be fogja tartani.

Kocsis Máté hangsúlyozta: az infláció csökkenő pályán van, a hitelminősítők szerint a magyar gazdaság alapjai stabilak, erősek, és a hitelezést fel kell gyorsítani. Mindezzel szembe menne az adóemelés, ezért nem látja reálisnak - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×