eur:
385.48
usd:
354.75
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: Országos Tudományos és Innovációs Olimpia/Facebook

Óriási sikert ért el egy magyar középiskolás az unió legrangosabb tehetségkutatóján

A 14–20 éves korosztálynak kiírt EU Fiatal tudósok versenyén Laskai Szilveszter, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja különdíjat nyert – közölte a Magyar Innovációs Szövetség vasárnap az MTI-vel.

A 34. alkalommal megrendezett versenyen a világ 37 országából 65 ezer fiatal közül választották ki a döntőbe jutókat. A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja, Laskai Szilveszter Vontatási inverter tervezése SiC félvezetőkkel című pályázatával az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) által felajánlott különdíjat nyerte el a szeptember 12. és 17. között Brüsszelben rendezett megmérettetésen.

A döntőben Laskai Szilveszter mellett a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója, Vida Ákos Gaming Accessibility című munkájával, valamint a tatabányai Bánki Donát Pech Antal Technikum frissen végzett diákjai, Óvári Ákos és Szőnyi Balázs Thermográfiai alapon működő vezetést támogató rendszer című munkájukkal vettek részt. Ők készítették a Magyar Innovációs Szövetség által 2022/2023. évben megrendezett 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia három elsődíjas pályázatát - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×